ma 18 sep - 2023 maandag 18 september 2023

Deze herfstvakantie: Cinekid Festival

Deze herfstvakantie bij Hoogt in Bieb Neude!

Laat je verwonderen op Cinekid Festival 2023! Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Beleef, bekijk, speel en verwonder je met de beste films, uitdagende workshops en nog véél meer.

Saïd & Anna – 4+

Saïd (6) en Anna (7) zijn beste vrienden. Elke dag zijn ze te vinden in de Repairshop van Saïd’s ouders. Daar worden kapotte spullen met goed gereedschap gerepareerd en krijgen ze een tweede leven. Ondertussen kampen de twee kinderen met hun eigen problemen, die ze op hun eigen, creatieve manier weten op te lossen.
info & tickets

EXTRA OP ZATERDAG – Gratis Repair Café Junior

Op za 21 oktober is het de officiële ‘international repair day’. Kom je speelgoed laten repareren tijdens Repair Café Junior. Neem je kapotte speelgoed mee naar de film en je kan na afloop samen met één van onze repareerders je kapotte speelgoed zelf weer maken! Natuurlijk mogen je ouders daar ook bij zijn, kunnen ze gelijk leren hoe het moet en het de volgende keer zelf doen. info & tickets

Klara’s gekke treinavontuur – 6+

De boerderij van Klara is in de problemen omdat er niets wil groeien. Gelukkig heeft Albert het Varken een nanozaadje uitgevonden. Hij gaat dat laten zien op zijn speciale high tech laboratorium trein, maar op de reis wordt het zaadje gestolen. Klara en Gavin gaan samen met detective Agatha Chichester achter de dief aan.
info & tickets

Dancing Queen – 8+

Dancing Queen vertelt het verhaal van de 12-jarige Mina. Haar wereld komt op de kop te staan wanneer de beroemde danser E.D.Win naar haar stad en dus ook school verhuist. Ze wordt halsoverkop verliefd. Wanneer hij iedereen uitnodigt voor een auditie voor zijn nieuwe dansploeg, ziet Mina haar kans schoon en schrijft zich in. Maar er is één essentieel ding dat ze vergeten is: ze kan niet dansen!

Een reis die ze onderneemt met de steun van haar pittige no-nonsense oma; een wijze dame wiens openhartige advies altijd tot veel hilariteit zorgt. Van een ongemakkelijke eerste auditie tot een zenuwslopende show, Mina leert hoe ze de demonen van zelftwijfel moet bestrijden.
info & tickets

Zeevonk – 10+

Lena is elf als ze plotseling haar vader verliest; hij verongelukt tijdens het vissen op zee. Lena wordt kwaad als sommige mensen zeggen dat haar vader onvoorzichtig was. Ze gelooft dat een geheimzinnig zeemonster het schip liet omslaan. Vechtend met haar verdriet gebruikt ze al haar fantasie en moed om dat monster te vinden in dit ontroerende avontuur.
info & tickets