Educatie

Kinderen en jongeren zien elke dag video’s en bewegend beeld. Kunnen ze deze beelden ook begrijpen en er betekenis aan geven?

Filmeducatie door Filmtheater ’t Hoogt laat leerlingen hierover nadenken en zich bewust worden van hoe media de werkelijkheid kleuren. Ze leren met film als creatief middel een boodschap overbrengen. Leerlingen ontwikkelen de kennis, vaardigheden en mentaliteit om film en beeldtaal te onderzoeken, te begrijpen en zelf te maken.

Het is mogelijkheid om een besloten filmvoorstelling en workshop met de klas te organiseren. Dat kan een film zijn uit ons reguliere programma of een zelf uitgekozen film. Titel, datum, tijdstip en prijs in overleg. Ook voor langlopende lesprogramma’s kun je terecht bij ’t Hoogt. Wij helpen graag met het ontwikkelen van een filmeducatieve leerlijn op school.

Voor docenten biedt Filmtheater ’t Hoogt verschillende workshops, van het gebruik van film in de klas tot het begeleiden van een profielwerkstuk. Voor andere geïnteresseerden biedt Filmtheater ’t Hoogt met regelmaat cursussen voor volwassenen aan via HOVO Utrecht. Bezoek de website van HOVO voor meer informatie over het actuele aanbod.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem contact op met Team Educatie via educatie@hoogt.nl.