Educatie

Kinderen en jongeren zien elke dag video’s en bewegend beeld. Kunnen ze deze beelden ook begrijpen en er betekenis aan geven?

Filmeducatie door Filmtheater ’t Hoogt laat leerlingen hierover nadenken en zich bewust worden van hoe media de werkelijkheid kleuren. Ze leren met film als creatief middel een boodschap overbrengen. Leerlingen ontwikkelen de kennis, vaardigheden en mentaliteit om film en beeldtaal te onderzoeken, te begrijpen en zelf te maken.

Van maandag t/m vrijdag is er de mogelijkheid om een besloten filmvoorstelling en workshop met de klas te organiseren. Dat kan een film zijn uit ons reguliere programma of een zelf uitgekozen film. Titel, datum, tijdstip en prijs in overleg. Ook voor langlopende lesprogramma’s kunt u terecht bij ’t Hoogt. Wij helpen graag met het ontwikkelen van een filmeducatieve leerlijn op school.

Filmtheater t Hoogt biedt ook filmeducatie aan voor volwassenen.
Voor docenten biedt Filmtheater ’t Hoogt verschillende workshops, van het gebruik van film in de klas tot het begeleiden van een profielwerkstuk.
Voor geĂŻnteresseerden biedt Filmtheater ’t Hoogt cursussen aan via de HOVO Utrecht.

Voor meer informatie over educatieve projecten of de mogelijkheden tot het gebruiken van onze zalen voor schoolvoorstellingen neem contact op met Leendert Oostlander via educatie@hoogt.nl