Wie we zijn, wat we doen

Over Hoogt on Tour

In 2023 maken we een nieuwe start om filmliefhebbers te inspireren, een podium te bieden aan vernieuwende makers en aanstormende talenten en zullen we filmeducatie nog verder uitbouwen, van primair en voortgezet onderwijs naar het middelbaar beroepsonderwijs. Zo leren ook in de toekomst de jongste generaties mediawijs kijken en werken we aan een mooie creatieve stad.

Hoogt on Tour wordt gesteund door de gemeente Utrecht en Europa Cinemas.

Filmeducatie

Met een sterk educatieprogramma bereiken we wekelijks leerlingen op Utrechtse basisscholen, scholieren in het voortgezet onderwijs en studenten aan MBO en HBO. Hiermee hebben wij een unieke positie in Utrecht. Onze professionele vakdocenten leren jongeren om zelf op een creatieve manier beeldverhalen te maken en om te reflecteren op de impact van bewegend beeld en de invloed op hun eigen leven en opvattingen.

We doen dit in (bijna) alle wijken van Utrecht, van Kanaleneiland tot aan Zuilen, van Overvecht tot Hoograven:

 

Missie

Hoogt on Tour opent vensters. We willen zoveel mogelijk mensen een bredere kijk op de wereld bieden door hen te verrijken met films met mooie verhalen en interessante informatie. Daarmee kunnen zij zichzelf ontwikkelen en zich plaatsen in relatie tot de wereld om hen heen. Bij alles wat we doen, streven we ernaar onze bezoekers te inspireren. Hoogt on Tour verrast, ook met films waar je niet naar op zoek was.

Strategie

In samenwerking met culturele partners vertoont Hoogt on Tour op verschillende locaties in Utrecht onderscheidende films: inhoudelijke en artistieke films die je blik verruimen, je mening doen kantelen of die je aan het denken zetten over jezelf en onze snel veranderende wereld.

Met spraakmakende of intieme filmvoorstellingen, prikkelende programma’s, gefundeerd informatief en educatief aanbod en actuele debatten willen we ons publiek in Utrecht raken, verrijken, informeren en inspireren. Voor onze bezoekers, medewerkers en samenwerkingspartners willen we artistieke en maatschappelijke waarde creëren. Een ontmoeting in en om de filmzaal kan leiden tot een gedeelde emotie, een verhit debat of een nieuw idee. Dit doen we graag samen met verschillende lokale en nationale partners, zoals festivals, kennisinstituten, culturele en maatschappelijke instellingen, het onderwijs en het Utrechtse bedrijfsleven.

Lees hier ons Activiteitenplan Hoogt on Tour 2022 en het Meerjarenplan Hoogt in Transitie 2021-2024.

Wij zijn deel van Het Nederlands Filmtheater Overleg (NFO), een vereniging van (middel)grote gesubsidieerde filmtheaters in Nederland, opgericht om een collectieve stem te geven aan de aangesloten instellingen.