De Filmclub is terug, vanaf september maandelijks samen naar de film

Terug van nooit weggeweest: De Filmclub bij Hoogt in Bieb Neude

Iedere laatste donderdagochtend van de maand, zie je als eerste een nieuwe film bij de Filmclub. Met een speciale inleiding door onze filmprogrammeur Miranda, Filmclubhost Harry of een andere filmkenner.

Sluit je aan en geniet van september 2022 tot en met maart 2023 zes keer van de beste films, docu’s én fictie, die Hoogt on Tour te bieden heeft.
BESTEL TICKETS

De Filmclub is exclusief voor Filmclubleden

Zolang er nog plaatsen vrij zijn mogen zij iemand meenemen (tegen regulier tarief). Dat is alleen maar gezellig. En na afloop nog even samen nagenieten en -praten bij Noda, het fijne lunchcafé in de Bieb, achter de filmzaal.

De data op een rij (altijd een donderdag, altijd 10:30):

29 september, 27 oktober, 24 november 2022,
26 januari, 23 februari, 30 maart 2023

BESTEL TICKETS

Vragen? Laat het ons weten via info@hoogt.nl

Deze maand: El Houb

donderdag 29 september om 10:30 (eindtijd ongeveer 12:15)
De eerste filmclubfilm van het seizoen is het aangrijpende verhaal van Karim. Hij valt op mannen. Als hij dat, na jaren van schone schijn, wil vertellen aan zijn ouders dan wordt het niet begrepen en zeker niet getolereerd. Karim besluit niet te vertrekken zonder alles uitgesproken te hebben. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op.

Een prachtfilm van Nederlandse bodem die op 13 oktober officieel in première gaat in de filmtheaters, maar nu al te zien is bij de Filmclub. Voorafgaand aan de film zal Harry of Miranda een inleiding geven.

BESTEL TICKETS

ARCHIEF – deze films keken we afgelopen seizoen

Mei 2022 – Eyimofe

Met Eyimofe schilderen de in Nigeria geboren tweelingbroers Arie en Chuko Esiri een kleurrijk portret van de miljoenenstad Lagos. Eyimofe is niet digitaal gefilmd maar op ouderwets 16mm celluloid en oogt hierdoor heerlijk vintage. De camera voert het verhaal langs arm en rijk, langs huisjes opgebouwd uit golfplaten, statige villa’s met zwembaden en alles ertussenin.

April 2022 – Housewitz

Housewitz is een tragikomische persoonlijke film van Oeke Hoogendijk (Schatten van de Krim en Mijn Rembrandt) over hoe een oorlog doorwerkt in een familieleven. De filmmaker onderzoekt waarom haar moeder Lous, een typische “Jiddische mama”, al tientallen jaren weigert haar huis uit te gaan

Maart 2022 – La Mif

In La Mif, van regisseur en voormalig sociaal werker Fred Baillif, leren we zeven jonge vrouwen kennen. Zij wonen noodgedwongen samen onder een dak. Ondanks hun onzekere situatie, angsten en problemen, bruisen zij van levenslust.  

Februari 2022 – Flee

Een indrukwekkende geanimeerde documentaire over een Afghaanse vluchteling in Denemarken, die om zijn nieuwe toekomst te beginnen, eerst zijn schrijnende verleden moet loslaten.