Docententrainingen

Kinderen worden steeds jonger en vaker geprikkeld door beelden in hun omgeving. Daarom zijn er in de afgelopen jaren competentieprofielen ontwikkeld om mediakennis en filmvaardigheden in het onderwijs te integreren.

Wij helpen docenten met het leren overdragen van die vaardigheden in de klas. Met deze docententraining voor zowel leerkrachten PO als VO ontwikkel je voldoende kennis en vaardigheden om zelf filmlessen te geven. 

Maaktraining voor leerkrachten/docenten

Tijdens deze training leer jij als leraar hoe je met jouw leerlingen een stop-motion film kunt maken. Stop-motion is een laagdrempelige filmtechniek geschikt voor alle niveaus en leeftijden, waar je prachtige eindresultaten mee kunt krijgen.

In deze training doorloop je alle stappen die komen kijken bij het maken van een filmpje: het bedenken van een verhaal, het opnemen en de montage en natuurlijk de techniek. Je kunt direct met de opgedane kennis aan de slag.

Deze workshop is ontwikkeld door Hoogt on Tour, NFF en Filmhub Midden.

Voordelen van het animeren in de klas

-Beelddenkers komen tot hun recht.
-Anders kijken naar voorwerpen om je heen. Het prikkelt de fantasie als je met een opdracht om je heen gaat kijken naar de dagelijkse spullen.
-Denken in metaforen.
-Alles kan bewegen. Alles leeft!
-De techniek is laagdrempelig.

Deze training wordt gegeven door twee vakdocenten van Hoogt on Tour.

Resultaat: praktische kennis filmvaardigheden
Duur: 120 min (een kortere variant is mogelijk op aanvraag)
Aantal deelnemers: 12 personen
Kosten: 675,- excl btw en reiskosten

Bij speciale wensen, vraag een offerte via educatie@hoogt.nl.