Toegankelijkheid

Hoogt in Bieb Neude

Neude 11, 3512 AE Utrecht (bekijk via Google Maps) – website locatie
De filmzaal is op de tweede verdieping en te bereiken per lift en roltrap.
Voorzieningen: rolstoeltoegankelijk en toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, invalidentoilet aanwezig.
Bereikbaarheid: bushalte en bewaakte fietsenstalling voor de deur, geen invalidenparkeerplaats.

De Nijverheid

Nijverheidskade 15, 3534 AZ Utrecht (bekijk via Google Maps) – website locatie
Voorzieningen: rolstoeltoegankelijk en toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, geen invalidentoilet
Bereikbaarheid: fietsenstalling voor de deur. Parkeerplaatsen op 50 m, bushalte en treinstation op enkele minuten, geen invalidenparkeerplaats.

Hof van Cartesius

Vlampijpstraat 94, 3534 AR Utrecht (bekijk via Google Maps) – website locatie
Voorzieningen: enigszins rolstoeltoegankelijk en lastig toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, geen invalidentoilet.
Bereikbaarheid: fietsenstalling voor de deur. Parkeerplaatsen op 50 m, bushalte en treinstation op enkele minuten, geen invalidenparkeerplaats.

Villa Concordia

Concordiastraat 67A, 3551 EM Utrecht – (bekijk via Google Maps) – website locatie
Het pand bevindt zich op een industrieel terrein tussen het spoor en de Amsterdamsestraatweg. Vanaf het hek op de Concordiastraat volg je de bordjes naar ons theater (twee keer rechts).
Voorzieningen: rolstoeltoegankelijk en toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, ruime toiletten, maar geen speciaal invalidentoilet.
Bereikbaarheid: fietsenstalling voor de deur. Enkele parkeerplaatsen op het terrein, betaald parkeren in de wijk, bushalte op enkele minuten.

Voorzieningen voor slechthorenden en slechtzienden

Op onze vertoningslocaties zijn geen specifieke voorzieningen voor slechthorenden en slechtzienden, maar voor een aantal films in ons programma is er Subcatch en Earcatch beschikbaar.

Subcatch is de film-app voor mensen die doof of slechthorend zijn. De app biedt ondertiteling voor Nederlandstalige films. De ondertiteling is te downloaden en af te spelen via de app en synchroniseert automatisch met het geluid in de bioscoop. De ondertiteling in de app loopt automatisch gelijk met het beeld.

Earcatch is de film-app voor mensen die blind of slechtziend zijn. De app levert audiodescriptie voor een groot aantal Nederlandse films en televisieseries. De audiodescriptie is te downloaden en af te spelen via de app en synchroniseert automatisch met het geluid in de bioscoop. Een voice-over beschrijft tijdens de film visuele elementen zoals personages, gezichtsuitdrukkingen en plaatsbepalingen.

Je kunt deze apps zelf downloaden op je smartphone of tablet. Deze service is ontwikkeld door de landelijke Stichting Audiovisuele Toegankelijkheid.

Contact

Heb je nog vragen of verzoeken neem gerust contact met ons op via info@hoogt.nl of bel naar 030-2312216 (kantooruren).