do 5 okt - 2023 donderdag 5 oktober 2023

Ultrakort bij Hoogt

Vanaf 5 oktober zie je bij Hoogt de nieuwe lichting Ultrakort: een serie van drie ultrakorte (2 minuten) animatiefilms van Nederlandse bodem, te zien als voorfilm.

Vanaf 5 oktober:
Koet – Marlies van der Wel

Een veerpont dobbert eenzaam op het water. Sinds de bouw van een brug zijn er geen passagiers meer. De schipper wordt geplaagd door een meerkoet die spullen van hem steelt en er zijn nest mee bouwt. Als de meerkoet de eenzaamheid van de schipper opmerkt, besluit hij hem te helpen.

Vanaf 2 november:

Crumble – Max Peterse, Eileen Boeijkens

In een wereld die stervende is houdt een angstige steen zich krampachtig vast aan de plek die hij kent, wanneer de grond om hem heen begint af te brokkelen moet de steen zijn angst overwinnen om de sprong in het diepe te wagen.

Vanaf 7 december:

Penumbra – Rianne Stremmelaar

In een klein vestingstadje aan de rand van de Veluwe staat een groot wit landhuis met een enorme boomgaard er omheen. In het huis woont een gezin en de boomgaard wordt bewoond door een kraaienkolonie. Als een zwarte wolk, dreigend boven het huis houden ze de familie in de gaten. Wat gebeurt er als deze werelden samenkomen

OVER ULTRAKORT

Ultrakort is de competitie voor korte animatiefilms waarbij filmmakers de mogelijkheid krijgen hun film – met een ultrakorte speelduur van maximaal twee minuten – aan een groot publiek te tonen. Het is het derde jaar dat het Filmfonds hiervoor samenwerkt met de bij het Nederlands Filmtheater Overleg (NFO) aangesloten filmtheaters en Vue. Met deze partners is niet alleen het aanbod, maar ook het bereik van Nederlands animatietalent verbreed en vernieuwd. Tijdens afgelopen Nederlands Film Festival zijn de Ultrakorte animatiefilms bekendgemaakt. Deze worden vanaf het najaar 2023 door de NFO filmtheaters, Vue en Picl vertoond als voorfilm.