wo 11 okt - 2023 woensdag 11 oktober 2023

Cinekid | Zeevonk (10+)

Laat je verwonderen op Cinekid Festival 2023! Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Beleef, bekijk, speel en verwonder je met de beste films, uitdagende workshops en nog véél meer.

Zeevonk (10+)

Lena is elf als ze plotseling haar vader verliest; hij verongelukt tijdens het vissen op zee. Lena wordt kwaad als sommige mensen zeggen dat haar vader onvoorzichtig was. Ze gelooft dat een geheimzinnig zeemonster het schip liet omslaan. Vechtend met haar verdriet gebruikt ze al haar fantasie en moed om dat monster te vinden in dit ontroerende avontuur.

Zeevonk was de openingsfilm van Berlinale Generation K-PLUS in 2023.

De film is geïnspireerd op het levensverhaal van regisseur Domien en zijn zus Wendy Huyghe, die meeschreef aan het scenario. “Zeevonk is een erg persoonlijk verhaal voor mij en Wendy en we zijn dan ook erg opgetogen dat we dit met een wereldpremière in Berlijn hebben kunnen bekronen. Verhalen over verdriet en afscheid zijn nodig, hoe jong je ook bent”, zei regisseur Domien Huyghe.

De reacties op Zeevonk zijn erg enthousiast, de pers schreef onder andere: ‘een briljante en oprechte coming-of-age’, ‘uitstekende acteerwerk en verbluffende beelden’, ‘prachtige intimiteit, een aangrijpend en ontroerend verhaal’.

Alle films