do 26 nov - 2020 donderdag 26 november 2020

Jeugdfilms op zaterdag bij Hoogt in Bieb Neude

Cinefielen kweken: daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Daarom draaien we iedere zaterdag jeugdfilms bij Hoogt in Bieb Neude. Van documentaire tot animatie avonturen, van het allereerste filmtheaterbezoek met je peuter tot een gezellig uitje met je tienjarige: wees welkom voor een fijne filmervaring met je kind, kleinkind, buurmeisje of het kind in jezelf!

Het filmprogramma wordt wekelijks op maandag online gezet. Deze raadpleeg je via het programma-overzicht. De filmvertoningen vinden plaats in de filmzaal op de tweede verdieping van Bibliotheek Neude. Kaartjes kosten €7,50, leden van Bibliotheek Utrecht en Upas-houders betalen €6,50. Cineville-pashouders zijn ook welkom. De jeugdfilms zijn meestal voorzien van een kwartier pauze. Het programma van deze week vind je hieronder:

Bings kerstfeest en andere verhalen

Datum: Zaterdag 28 november
Tijd: 13:30 uur
Genre: Animatie
Geschikt voor: kinderen vanaf 3 jaar

Bing en zijn vriendjes komen dit jaar speciaal naar de bioscoop om met jou kerst te vieren! In Bings Kerstfeest en andere verhalen nemen we je mee het bos in, om samen met Bing, Sula, Panda & Flop boombladtekeningen te maken. Wie denk jij dat de mooiste tekening maakt? Ook zie je de prachtige poppenkastvoorstelling van Bing & Sula. Zien we daar nou een Bijtosaurus?! Als die maar niet gaat brullen! In de speciale kerstverhalen stellen we je voor aan Nicky. Nicky is het schattige neefje van Sula, en samen met Bing gaan we cadeautjes open maken. Wat zou Bing krijgen? Bing wil heel graag een Hoppity Woesj Raketslee, maar dan moet het wel gaan sneeuwen. Bing en zijn vriendjes hebben heel veel zin in kerst, jij ook?

Bestel tickets

Wolfwalkers

Datum: Zaterdag 28 november
Tijd: 15:00 uur
Genre: Animatie
Geschikt voor: kinderen vanaf 8 jaar

In een magisch Ierland wonen Wolfwalkers. Je herkent ze aan hun fonkelend rode haar en grote ogen. Zij kunnen niet alleen praten met wolven, maar ook wonden genezen en zelf in een wolf veranderen. Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom. Het zijn de wolven en de natuur die bescherming nodig hebben. Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist, om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh op zoek naar haar. Robyn wordt steeds verder mee gezogen in een geheime, betoverende wereld. Een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur, vol van magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur, die zowel kinderen als volwassenen zal betoveren.

Bestel tickets

Disclaimer: de leeftijdsindicaties zijn een inschatting van onze programmeur, gedaan op basis van de inhoud van de film.