do 12 jan - 2023 donderdag 12 januari 2023

Vijftig jaar en een nieuwe start (op een nieuw kantoor)

Lieve mensen,

Een roerig jaar is afgesloten. Toen in het najaar bleek dat de Machinerie niet haalbaar bleek, hebben we de draad opgepakt en kijken we weer vooruit.

Vijftig jaar

Maar toch, op deze dag, kijken we ook even achterom. Precies 50 jaar geleden, 12 januari 1973 opende Filmtheater ‘t Hoogt haar deuren voor publiek en was het eerste filmtheater een feit. Het was pionieren, het wiel uitvinden in die dagen, dat ging lang niet altijd goed, lezen we terug in de krantenknipsels van toen, regelmatig was financiering een uitdaging, maar in al die jaren hebben onze filmprogramma’s en filmeducatie haar waarde bewezen. En 50 jaar later pionieren we nog steeds, of weer.

Hoogt toen en nu bij De NijverheidTot 2019 zaten we in de binnenstad, de laatste jaren toerden we door de stad en waren we met onze filmprogramma’s en filmeducatieprojecten in (bijna) alle buurten in de stad aanwezig, van Kanaleneiland tot aan Zuilen, van Overvecht tot Hoograven. 50 jaar film, filmverdieping en maatschappelijke debatten, kansen voor nieuwe generaties filmmakers, en ja, vooral ook plezier.

Kijk ook even hier en ontdek wie we bereiken met onze filmeducatie.

Een nieuwe start

En als we vooruitkijken zien we een mooie toekomst voor de Utrechtse filmcultuur, met een uniek filmfestival, met bioscopen voor grote filmtitels en voor een plek waar jonge makers hun eerste werk kunnen tonen, waar deze makers een inspiratiebron zijn voor anderen, waar nieuwe generaties ‘leren kijken’, met andere ogen, naar andere werelden.

In 2023 maken we een nieuwe start om filmliefhebbers te inspireren, een podium te bieden aan vernieuwende makers en aanstormende talenten en zullen we filmeducatie nog verder uitbouwen, van primair en voortgezet onderwijs naar het middelbaar beroepsonderwijs. Zo leren ook in de toekomst de jongste generaties mediawijs kijken en werken we aan een mooie creatieve stad.

Vandaag denken we even aan de afgelopen vijftig jaar. Later dit jaar pakken we grootser uit, de plannen liggen klaar. Want, als het aan ons ligt, komt er nog zoveel moois aan.

Je gaat van ons horen!

Namens het hele team
Annemarie Nycolaas

Verhuisbericht

Vanaf half januari werken we vanuit een nieuw kantoor. Vanwege nieuwbouw op de plek van ons huidige kantoor, schuiven we een pand op en vind je ons bij De Havenloods op Nijverheidsweg 6.

Hoogt on Tour – kantoor
Nijverheidsweg 6 (ruimte 53)
3534 AM Utrecht