do 8 feb - 2024 donderdag 8 februari 2024

Middag van het Fantastische Boek | Dog Apartment

Op 24 februari vieren we het fantasygenre! Sciencefiction, fantasy en horror – dat is de Middag van het Fantastische Boek in Bieb Neude. Hoogt haakt graag aan met twee films: Humanist Vampire Too Sensitive to Kill en Robot Dreams.

In de hal van de bieb zie je Dog Apartment; een short (14 min) van Priit Tender.

Door een noodlottige gebeurtenis wordt balletdanser Sergei gedeporteerd naar een voorstedelijke kolchoz. Hier heeft hij zijn banale gevechten tegen routine, dieren en alcohol. Briljante animatie, droogkomisch en met een retro-sovjet esthetiek.

Deze short draait continu tussen 12.00 en 17.30 uur in een nis van de Grote hal van Bibliotheek Neude en is gratis toegankelijk.

 

Deze film wordt aangeboden in samenwerking met het Imagine Fantastic Film Festival

Middag van het Fantastische Boek

Neem een kijkje op de gratis fantasymarkt in de Grote hal van Bieb Neude. Met boekenkramen van o.a. boekhandel Broese, de bibliotheek en zelfpublicerende auteurs, en stands van creatieve ondernemers en (bord)spellen. Of ga voor een van de twee schrijfworkshops, gegeven door auteurs en kenners van de fantastische genres: Tais Teng en Edith Eri Louw. Speculeer of neem stelling over de toekomst bij de openbare discussie over het gebruik van generatieve AI (zoals Chat GPT) in de kunsten.

De klap op de vuurpijl is de prijsuitreiking van de Harland Prijs schrijfwedstrijd in het theater, compleet met film, voordrachten, jurycommentaar en prijswinnaars.

De middag wordt georganiseerd door Lezersplatform Hebban.nl en Stichting Fantastisch Genre en Bibliotheek Utrecht.
Meer info

Alle films