wo 21 feb - 2024 woensdag 21 februari 2024

Middag van het Fantastische Boek | Robot Dreams

Op 24 februari vieren we het fantasygenre! Sciencefiction, fantasy en horror – dat is de Middag van het Fantastische Boek in Bieb Neude. Hoogt haakt graag aan met twee films: Humanist Vampire Too Sensitive to Kill en Robot Dreams.

Met inleiding door Chris Oosterom van Imagine Film Festival, het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding. imaginefilmfestival.nl

Robot Dreams

Robot Dreams is een unieke en lieve film vol met humor, vriendschap en nostalgische popcultuur. In het New York van de jaren ’80 wordt de vriendschap tussen Dog en Robot op de proef gesteld in dit hartverwarmende avontuur. Voor jong én oud.

Dog woont op zichzelf in Manhattan, maar is het zat om altijd alleen te zijn. En dus bestelt en bouwt hij zijn eigen robot. Al snel worden Dog en Robot beste vrienden en gaan ze er samen op uit om New York te ontdekken. Maar na een prachtige stranddag slaat het noodlot toe en worden ze van elkaar gescheiden. Dog zet alles op alles om bij zijn robotmaatje terug te komen, terwijl Robot blijft dromen over hun avonturen samen.

Robot Dreams, geregisseerd door Pablo Berger (Blancanieves), ging in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes en won de Grand Prix in Annecy op het belangrijkste internationale animatiefilmfestival.

‘A delightfully bittersweet animated wonder’ (Indiewire).

 

Middag van het Fantastische Boek

Neem een kijkje op de gratis fantasymarkt in de Grote hal van Bieb Neude. Met boekenkramen van o.a. boekhandel Broese, de bibliotheek en zelfpublicerende auteurs, en stands van creatieve ondernemers en (bord)spellen. Of ga voor een van de twee schrijfworkshops, gegeven door auteurs en kenners van de fantastische genres: Tais Teng en Edith Eri Louw. Speculeer of neem stelling over de toekomst bij de openbare discussie over het gebruik van generatieve AI (zoals Chat GPT) in de kunsten.

De klap op de vuurpijl is de prijsuitreiking van de Harland Prijs schrijfwedstrijd in het theater, compleet met film, voordrachten, jurycommentaar en prijswinnaars.

De middag wordt georganiseerd door Lezersplatform Hebban.nl en Stichting Fantastisch Genre en Bibliotheek Utrecht.
Meer info

Alle films