wo 21 feb - 2024 woensdag 21 februari 2024

Middag van het Fantastische Boek | Humanist Vampire Too Sensitive to Kill

Op 24 februari vieren we het fantasygenre! Sciencefiction, fantasy en horror – dat is de Middag van het Fantastische Boek in Bieb Neude. Hoogt haakt graag aan met twee films: Humanist Vampire Too Sensitive to Kill en Robot Dreams.

Humanist Vampire Too Sensitive to Kill

Deze horror meets fantasie meets komedie meets drama film van Ariane Louis-Seize gaat eind maart in première maar tijdens de Middag van het Fantastische Boek al te zien bij Hoogt in Bieb Neude.

Sasha is een tienervampier –nou ja, een tiener van 68– met een probleem. In tegenstelling tot haar vader, moeder en zus komen haar hoektanden niet naar buiten als ze honger heeft maar alleen als ze empathie voelt voor haar slachtoffer. Zelf vindt ze zakjes bloedplasma een prima surrogaat, maar haar ouders vinden het echt hoogste tijd dat ze zich tot een echte vampirella transformeert. Dan ontmoet ze Paul, een chronisch depressieve puber die ervan overtuigd is dat het leven hem niks te bieden heeft en zich daarom als haar gewillige prooi aanbiedt.

Middag van het Fantastische Boek

Neem een kijkje op de gratis fantasymarkt in de Grote hal van Bieb Neude. Met boekenkramen van o.a. boekhandel Broese, de bibliotheek en zelfpublicerende auteurs, en stands van creatieve ondernemers en (bord)spellen. Of ga voor een van de twee schrijfworkshops, gegeven door auteurs en kenners van de fantastische genres: Tais Teng en Edith Eri Louw. Speculeer of neem stelling over de toekomst bij de openbare discussie over het gebruik van generatieve AI (zoals Chat GPT) in de kunsten.

De klap op de vuurpijl is de prijsuitreiking van de Harland Prijs schrijfwedstrijd in het theater, compleet met film, voordrachten, jurycommentaar en prijswinnaars.

De middag wordt georganiseerd door Lezersplatform Hebban.nl en Stichting Fantastisch Genre en Bibliotheek Utrecht.
Meer info

Alle films