ma 20 jun - 2022 maandag 20 juni 2022

Cinekid x Hoogt | Feestelijke voorpremière Knor

Hier wil je bij zijn: de allereerste extrafeestelijke voorvertoning van de allereerste Stop Motion-film die in Nederland gemaakt is. Het is zo’n geweldig filmgenre, want wie is er niet fan van Buurman en Buurman en Shaun het Schaap. En nu is er Knor! Een heerlijke familiefilm, met aanstekelijke muziek: een klassieker in wording.

Bij deze speciale voorpremière zie je natuurlijk de film, maar ook exclusieve ‘making of’-beelden en is er een leuke quiz: neem je smartphone mee (of leen die even van je ouders).

 

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen als Knor zich goed aan de regels houdt en op voorwaarde dat het varkentje een puppycursus volgt, mag Babs het beestje houden. Dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

Knor is de allereerste Nederlandse stop-motionanimatiespeelfilm en gemaakt door regisseur Mascha Halberstad en gebaseerd op het boek De Wraak van Knor van Tosca Menten (Dummie de Mummie). Het scenario is geschreven door Fiona van Heemstra (De avonturen van Pim en Pom, Vos en Haas). De stemmencast bestaat o.a. uit Hiba Ghafry, Kees Prins, Jelka van Houten, Henry van Loon, Loes Luca, Alex Klaasen, en Remko Vrijdag.

Alle films