ma 4 dec - 2023 maandag 4 december 2023

Fiona Tan | History’s Future

History’s Future is de eerste speelfilm van Fiona Tan en het drama ontvouwt zich als een episch filmgedicht. De fictie wordt afgewisseld met rauwe nieuwsbeelden van rellen in Europese steden en korte interviews over hoop en verlangen. Hierin herkennen we Tans achtergrond in de beeldende kunst én haar ervaring als documentairemaker.

Deze film is onderdeel van het programma Fiona Tan | Interesting Times, met hoogtepunten uit haar werk. Op 27 december is Fiona Tan live te gast en gaat ze in gesprek met filmjournalist Dana Linssen na afloop van de voorpremière van Dearest Fiona.

Terwijl Europa zich te midden van luide protesten naar een onzekere toekomst spoedt, verliest een man na een overval zijn geheugen. Verward en met niets om zich aan vast te klampen, breekt hij uit zijn hulpeloze toestand door een drastisch besluit te nemen.

De man begint aan een merkwaardige odyssee. Geleid door confronterende, tragikomische en hoopvolle ontmoetingen, worstelt hij om grip te krijgen op zichzelf en de toekomst.

De omzwervingen van de man zonder geheugen vormen de rode draad in History’s Future – een associatieve film waarin werkelijkheid en verbeelding, symboliek en gedroomde mogelijkheden naadloos samenkomen. Zijn netelige positie nodigt uit tot filosoferen over mogelijkheden en keuzes, over identiteit, geschiedenis en onze plaats in de wereld. ‘The future is a tale told by an idiot’, zoals onze dolende held zich op een gegeven moment onverwacht herinnert. Zal hij eindigen in vodden, of in een strak pak?

MEER FIONA TAN | IN INTERESTING TIMES

 

Alle films