ma 25 mrt - 2024 maandag 25 maart 2024

El Paraíso

El Paraiso is een meeslepend verhaal van filmmaker Enrico Maria Artale over wederzijdse afhankelijkheid van een moeder en zoon.

Julio Cesar is bijna veertig jaar oud en woont nog steeds bij zijn moeder, een Colombiaanse vrouw met een turbulente persoonlijkheid. Ze wonen als illegale immigranten aan de rand van Rome. Het tweetal deelt vrijwel alles: een huisje aan de rivier, herinneringen aan vroeger, het kleine geldbedrag dat ze verdienen bij een plaatselijke drugsdealer en de passie voor avondjes salsa en merengue. Een bestaan in de marge dat tegelijk symbiotisch en onderdrukkend is, maar ook zeer liefdevol.

Het precaire evenwicht dreigt te worden verstoord door de komst van Ines, een jonge Colombiaanse die zojuist haar eerste reis als cocaïne-‘muilezel’ heeft gemaakt. Tussen verlangen en jaloezie loopt de situatie snel uit de hand, tot het punt waarop Julio drastische maatregelen zal moeten nemen op een pijnlijke reis die hem voor de eerste keer naar zijn geboorteland Colombia zal brengen.

Op het filmfestival van Venetië 2023 werd Margarita Rosa de Francisco bekroond met de prijs voor Beste Actrice en won de film eveneens de prijs voor Beste Scenario in de sectie Orizzonti.

Alle films