wo 10 jul - 2024 woensdag 10 juli 2024

Animal | Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op de grote filmfestivals in binnen- en buitenland, maar nog niet bij Hoogt on Tour. Ten onrechte! Daarom zie je deze zomermaanden wekelijks films die niet eerder te zien zijn geweest in de Nederlandse filmtheaters. Animal is de tweede film van Sofia Exarchou. Deze ging in wereldpremière op het Filmfestival van Locarno. Dimitra Vlagopoulou, de imponerende hoofdrolspeelster, won daar – samen met Renée Soutendijk voor haar rol in Sweet Dreams – de twee acteerprijzen.

Deze film zie je vanaf 1 augustus bij Hoogt in Bieb Neude

Op het eerste gezicht is het een zorgeloos groepje vrijbuiters: de animateurs die voor een karig loon het amusement in een Grieks strandhotel verzorgen. Voor een van hen komt de uiterste houdbaarheidsdatum van die illusie echter steeds dichterbij.

Hotel Mirage luidt de bedrieglijke naam van een Grieks strandhotel uit de middenklasse. De clientèle is afkomstig uit het wat oudere toeristensegment, dat zich gewillig laat entertainen met dansvoorstellingen, bingo en aquarobics. Het is brood op de plank voor Kalia en haar jongere collega-animateurs die weinig reden tot klagen hebben, zolang ze de voordelen van een bohemienachtig bestaan maar kunnen genieten.

Dat gold ook lange tijd voor Kalia zelf, maar na negen jaar in de business openbaren zich de onvermijdelijke fysieke en mentale slijtageplekken. Aan een val in de discotheek waar de groep af en toe bijbeunt, houdt ze een akelige wond aan haar been over. Maar het is niet alleen fysieke pijn, die ze probeert weg te drinken of te verdoven door seks te bedrijven met willekeurige toeristen. Kalia’s leven is in feite plotloos en dus doet regisseur Sofia Exarchou ook geen moeite haar kijkers met geforceerde wendingen bij de les te houden. Het is de steeds doffer en vertwijfelder wordende blik in Kalia’s ogen die het echte verhaal vertelt.

Alle films