di 16 apr - 2019 dinsdag 16 april 2019

CineMuziek – Maria by Callas

CineMuziek – Muziekfilm bij de Parel

Hoogt on Tour en De Parel van Zuilen presenteren CineMuziek; muzikale filmavonden in de Parel van Zuilen. Elke derde woensdagavond van de maand ben je welkom voor een mooie en interessante muziekfilm of documentaire.

17 april – Maria by Callas

De documentaire Maria By Callas vertelt aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en foto’s het levensverhaal van de bekende Amerikaans-Griekse operazangeres Maria Callas.

De documentaire toont veertig jaar na haar dood persoonlijke Super 8-films, eigen live-opnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden waarin Maria Callas voor het eerst in kleur achter de schermen te zien is. Naast Callas zijn ook Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J.F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly en Liz Taylor te zien in de film. Maria By Callas is een intiem portret van de beroemdste sopraan uit de twintigste eeuw.

Regisseur Tom Volf | stem Joyce DiDonato | Documentaire | 2017 | 113 minuten | Talen: Engels, Frans, Italiaans | NL ondertiteld

De Parel van Zuilen

De Parel van Zuilen is een schitterend landhuis gelegen aan de rivier De Vecht, ook bekend als het voormalig gemeentehuis van Zuilen of Landgoed Daelwijck. Restaurant, trouwlocatie, muziekpodium voor de Parelsessies en nu ook een tijdelijke dependance voor Hoogt on Tour. In de Zuilense volksmond wordt De Parel van Zuilen ook wel ‘Het Paradiso aan de Vecht’ genoemd.

Praktische informatie

Locatie: De Parel van Zuilen, Burgemeester Norbruislaan 17, 3555 ED Utrecht. Start film: 20.15 uur

Normaal: €10
Studenten: €9
CJP/Cultuurkaart €8
U-pas €8
Cineville: €0

Als je een kortingskaart hebt vertoon die dan aan de deur.

Wil je vooraf een hapje eten bij de Parel van Zuilen? Reserveer je tafeltje via deze link. 

De volgende editie is op woensdag 15 mei om 20.15 uur.

Hoogt On Tour

Hoogt on Tour vertoont films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De eerste On Tour-locaties zijn al bekend: ZIMIHC theater Stefanus, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen. Meer locaties volgen binnenkort.

Tickets

Alle films