vr 12 apr - 2019 vrijdag 12 april 2019

CineMuziek – A Late Quartet

Selectie: Parel Van Zuilen

CineMuziek – Muziekfilm bij de Parel

’t Hoogt en De Parel van Zuilen presenteren CineMuziek; muzikale filmavonden in de Parel van Zuilen. Elke tweede woensdagavond van de maand ben je welkom voor een mooie en interessante muziekfilm of documentaire.

15 mei – A Late Quartet

Het succesvolle strijkkwartet The Fugue staat vlak voor het 25-jarig jubileum wanneer bij oprichter Peter Mitchell (Christopher Walken) de ziekte van Parkinson wordt geconstateerd. Het onvermijdelijke vertrek van Peter betekent het einde van de bestaande verhoudingen en het begin van veel onderlinge spanningen.

A Late Quartet is de debuutfilm van de 46-jarige in New York woonachtige Israëlische regisseur Yaron Zilberman. Ondanks zijn geringe filmervaring wist Yaron grote namen als Walken en Philip Seymour Hoffman te interesseren. De verhalen over lichamelijke aftakeling, gefnuikte ambities en stukgelopen relaties zijn geloofwaardig en worden uitmuntend gespeeld door de goed op elkaar ingespeelde ensemblecast.

Eigenlijk heeft A Late Quartet nog een hoofdrolspeler: Beethovens Opus 131. Een stuk dat, zo leert de kijker uit een prachtige monoloog van Walker, het uiterste vergt van de uitvoerenden. De zeven delen dienen zonder pauze gespeeld te worden, veertig minuten lang. Hierbij zijn opperste concentratie en harmonie een vereiste.

A Late Quartet // Yaron Zilberman // Verenigde Staten // 2012 // Drama // 105 minuten // Engels gesproken // Nederlands ondertiteld

Tickets en praktische informatie

Locatie: De Parel van Zuilen, Burgemeester Norbruislaan 17, 3555 ED Utrecht.
Woensdag 15 mei | 20.15 uur

Tickets zijn alleen online te koop via de website van ’t Hoogt. Log in met je ’t Hoogt account of maak een gratis account aan om te kunnen bestellen. Als je een kortingskaart hebt voor de film, vergeet deze dan niet mee te nemen.

Regulier: € 10,-
Student € 9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart: € 8,-
Cineville: € 0,-

Wil je vooraf een hapje eten bij de Parel van Zuilen? Reserveer je tafeltje via deze link.

De Parel van Zuilen

De Parel van Zuilen is een schitterend landhuis gelegen aan de rivier De Vecht, ook bekend als het voormalig gemeentehuis van Zuilen of Landgoed Daelwijck. Restaurant, trouwlocatie, muziekpodium voor de Parelsessies en nu ook een tijdelijke dependance van Filmtheater ’t Hoogt. In de Zuilense volksmond wordt De Parel van Zuilen ook wel ‘Het Paradiso aan de Vecht’ genoemd.

Hoogt On Tour

Filmtheater ’t Hoogt vertoont films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert ‘t Hoogt unieke films, documentaires en klassiekers. De eerste On Tour-locaties zijn al bekend: ZIMIHC theater Stefanus, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen. Meer locaties volgen binnenkort.

De volgende editie van CineMuziek is op woensdag 19 juni om 20.15 uur.

Tickets

Alle films