ma 18 mrt - 2024 maandag 18 maart 2024

Blue Giant

Blue Giant is een muzikale animatiefilm van filmmaker Yuzuru Tachikawa over een jongen die de beste saxofonist ter wereld wil worden. In de bruisende nachtclubs van Tokio ontdekt hij al snel dat het leven van een professionele jazzmuzikant niet voor bangeriken is weggelegd.

 

Dai Miyamoto’s leven staat op zijn kop op de dag dat hij jazz ontdekt. Dai pakt een saxofoon en begint dag en nacht te oefenen, vastbesloten om een van de besten aller tijden te worden. Hij verlaat zijn saaie geboortedorp om naar de bruisende nachtclubs van Tokio te gaan. Samen met de verwaande maar getalenteerde pianist Yukinori en beginnend drummr Shunji start hij een nieuw jazztrio waarvan het ruige geluid een rauwe energie bevat die al snel de aandacht trekt van het lokale publiek. Maar wat is er nodig om echt groots te zijn?

Passie voor jazz staat centraal in deze energieke bewerking van Shinichi Ishizuka’s gelijknamige manga. Bij de Europese première tijdens het laatste International Film Festival Rotterdam moedigde regisseur Yuzuru Tachikawa het publiek aan om – net als bij een concert – te klappen na de optredens in de film. De muziekscènes zijn dan ook de hoogtepunten van deze animatiefilm; kleuren en lichtstralen accentueren de muziek en visualiseren de zintuiglijke belevenis die jazz kan zijn. De Japanse jazzmuzikante Hiromi Uehara verzorgde de score.

Laat je gaan!

Alle films