; Cinekid - Hoogt on Tour Cinekid - Hoogt on Tour

Cinekid

Hoogt on Tour en Bibliotheek Utrecht brengen ook deze herfstvakantie het Cinekid Festival naar de Neude. Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Het festival is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. Kortom, Cinekid is niet uitgekeken raken! De 35ste editie van Cinekid Festival is voor het eerst echt overal. Met bijna veertig locaties door heel het land én online via Cinekid Play is het festival de hele herfstvakantie bij jou in de buurt, dus ook bij Hoogt on Tour! Geniet van de films en ontdek meer over het maken van film in de workshops. Van 16 t/m 24 oktober in de Bibliotheek Neude. Benieuwd naar het programma? Lees snel verder!

Films:

Kinderen van Gescheiden Ouders (9+)

Hoe is het om gescheiden ouders te hebben? Waarmee worstelen  kinderen van gescheiden ouders? En kunnen de kinderen zich hierin herkennen? Het kijken van documentaires helpt kinderen kritisch te kijken, hun mening te vormen en verruimt hun blik op de wereld. Met nagesprek op 21 oktober.

Koop je tickets

Tickets incl. nagesprek

Wonderlijke Werelden (6+)

Een reeks korte films die je mee op reis neemt naar bijzondere en verbazingwekkende werelden.

Koop je tickets

Mijn Leven is een Circus (8+)

Geboren in een circusfamilie brengt de jonge Laura veel door op reis met haar vader Bill, een professionele clown. Stiekem verlangt ze steeds meer naar een traditioneel leven en dankzij haar lerares Patricia, mag ze naar een private school.

Koop je tickets

Anansi (4+)

Serie spannende animatiefilms, waarin Anansi de spin zijn tegenstanders steeds te slim af is.

Koop je tickets

Tickets
Regulier: 7,50 euro
Bibliotheekleden: 6,50 euro
U-pas: 6,50 euro
Cineville: gratis

Activiteiten:

Maaklab (6+)

Leer meer over film door het zelf te doen. Met het animatiewiel, een oude maar handige techniek, maak je zelf een gifje. Of maak een flipboekje met tekeningen, blader het heel snel door en je hebt een animatiefilmpje. Ouders/begeleiders zijn welkom te helpen.

Koop je tickets

Foto: Max Kneefel

Animatieplaats (4+)

Met een professionele animator maak je een echte animatiefilm in stop-motion. De inhoud van de workshop sluit aan bij de film Anansi en Wonderlijke werelden.  Ouders/begeleiders zijn welkom om te helpen.

Koop je tickets

Foto: Max Kneefel

Tickets: 
Regulier €6,-
Bibliotheekleden €5,- euro
U-pas €5,-
Cineville niet geldig

Blokkenschema