ma 26 feb - 2024 maandag 26 februari 2024

When F***ing Spring is in the Air

Kasia is jong, rebels, eigenzinnig en vooral: verliefd. Ze is vervreemd van haar ouders en groeit op bij haar oma. Totdat ze zwanger blijkt, haar relatie uitgaat en tot overmaat van ramp ook haar oma overlijdt. Geld voor een abortus is er niet en aan haar vriendje heeft ze ook niks. When F***ing Spring is in the Air is een coming-of-age roadmovie van filmmaker Danyael Sugawara.

Het is hartje winter in Gdynia, Polen, de blik van 17-jarige Kasia is gefixeerd op een zwangerschapstest. Terwijl haar adem in de ijzige lucht opstijgt, verschijnt een knalroze streep op de test: zwanger. “KURWA!” Wat nu?

Ze is opgegroeid onder de liefdevolle vleugels van haar oma nadat haar ouders Polen verlieten op zoek naar een beter leven in Duitsland. Maar de realiteit slaat genadeloos toe als hun huis gesloopt dreigt te worden, oma haar laatste adem uitblaast en Kasia het uitmaakt met haar vriendje. Ze heeft niks en niemand meer. Het is tijd om haar afwezige ouders verantwoordelijk te houden en ze de rekening te presenteren.

Eenmaal in Hamburg ontdekt ze bij het nieuwe gezin van haar moeder dat haar ouders uit elkaar zijn en ze al die tijd een jongere zus bleek te hebben. Samen liften de zussen door naar Amsterdam, vastberaden om van hun vader antwoorden en een schadevergoeding te eisen.

Alle films