ma 4 sep - 2023 maandag 4 september 2023

UQCF | Tom of Finland + intro

Achter de iconische tekeningen van Tom of Finland ligt het ongelooflijke verhaal van de Finse kunstenaar Touko Laaksonen, die na WOII getraumatiseerd terug naar huis keert.

Deze film is onderdeel van het Utrecht Queer Culture Festival. Leather Social Utrecht geeft een introductie bij dit programma.

Zijn eigen oorlog begint wanneer hij zijn homoseksualiteit moet verbergen. Hij gaat volledig op in zijn kunst en tekent gespierde mannen in uniformen, met blinkende laarzen, uitstekende tepels en titanische penissen. Karukoski slaagt erin de essentie van de man te vangen in dit portret van een van de meest invloedrijke kunstenaars uit de gaycultuur.

Met zijn homo-erotische kunst heeft hij een essentiële bijdrage geleverd aan de emancipatie van de homo’s in de twintigste eeuw.

UQCF

Utrecht Queer Culture Festival viert de schoonheid van diversiteit. Ons festival agendeert en stimuleert de vrijheid en variatie in seksualiteit, gender, seksuele oriëntatie, lichaam en relatievormen. uqcf.nl

Leather Social Utrecht

Leather Social Utrecht (sinds 2022) is een vrijwillig particulier initiatief en organiseert kleinschalige sociale evenementen in Utrecht voor de LGBTIQ+ Leather community. De evenementen zijn gericht op ontmoeten, zichtbaarheid en community building. Meer informatie over Leather Social Utrecht via hun  Instagram-kanaal

Alle films