ma 27 mei - 2024 maandag 27 mei 2024

Together 99

Together 99 is het vervolg op Together (Tillsammans) uit 2000. Filmmaker Lukas Moodysson brengt de cast van Together opnieuw bij elkaar om vijfentwintig jaar na de oprichting van de Tillsammans-commune de balans op te maken.

Together speelt zich af in de Tillsammans-commune in de jaren zeventig. Inmiddels is het 1999 en Klasse en Göran zijn de enige twee overgebleven leden van de groep. Hoewel ze nooit zijn weggegaan brandt ook bij hen niet meer het vuur van de hippie-idealen. Om de lusteloosheid het hoofd te bieden nodigt Klasse voor Görans verjaardagsfeest stiekem de voormalige leden van de commune uit.

Wat volgt is een hartverwarmend weerzien van beginvijftigers, die proberen de gezamenlijkheid en verbondenheid van toen terug te vinden. Een streven dat vrijwel onmogelijk blijkt; al gauw worden oude littekens opengereten en blijken de hippies van toen flink te zijn veranderd.

In deze ensemblekomedie zien we hoe de leden van Tilsammans uit elkaar zijn gegroeid, waarbij alles wat schuurt, wringt en kraakt stevig wordt uitgelicht, met aandacht voor de komische misverstanden en aanvaringen die daarvan het gevolg zijn.

Alle films