do 13 apr - 2023 donderdag 13 april 2023

Sick of Myself

Deze anti-romantische komedie van Kristoffe Borgli was eind februari al eens te zien bij Hoogt in Bieb Neude in een samenwerking met Imagine Film Festival. Toen gemist? Nu een herkansing.

 

Millennials Signe en Thomas hebben een ongezond jaloerse en competitieve relatie. Wanneer Thomas, na zijn doorbraak als kunstenaar, volop in de belangstelling staat, grijpt Signe alles aan om ook gezien te worden.

Wat begint als een verhaal over twee opgeruimde oplichters, wordt gaandeweg duister en verwrongen. Bij de scènes die Signe’s oververhitte fantasie laten zien, vragen we ons af naar welke realiteit we kijken, en haar droomwereld is zowel verontrustend als herkenbaar. Naast de twee door zichzelf geobsedeerde hoofdpersonages, zijn de mensen om hen heen nauwelijks beter; het eigenbelang staat voorop.

Met Sick of Myself zet de Noorse regisseur Kristoffer Borgli een anti-romantische komedie neer die met duistere humor de grenzen opzoekt van de moderne maatschappij. Deze film is soms oncomfortabel herkenbaar en de lach maakt bij de kijker meer en meer plaats voor afschuw.

De film is trouwens geproduceerd door Oslo Pictures, waarvan vorig jaar ook de filmhit The Worst Person In The World verscheen. Sick of Myself ging in wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes vorig jaar in het programma Un Certain Regard en was een van de publiekslievelingenv an het Imagine Film Festival.

“Horribly, shamefully, hilariously relatable.” Hollywood Reporter

“An irreverent skit on society, the media, and the celebrity of victimhood.” Deadline

Alle films