do 18 jul - 2024 donderdag 18 juli 2024

[re]PRODUCTIE

Selectie: Beton T | Meer Dan Film

FAAM x Studio Camera x NFF x Hoogt x 9 jonge makers op het snijvlak van wetenschap, kunst en film

Jonge makers, videomakers en denkers presenteren nieuw gezamenlijk werk in een spannende crossmediale kunstshow, op verschillende plekken van Vechtclub XL (naast Beton-T). Het publiek maakt op een nieuwe manier kennis met de beleving en de interpretatie van beeldende kunst.

‘Even the most perfect reproduction of a work of art is lacking in one element: its presence in time and space, its unique existence at the place where it happens to be.’ Een citaat van kunstfilosoof Walter Benjamin uit 1936, waarmee hij refereerde aan de opkomst van reproductietechnieken als de fotografie. Die technieken maakten het mogelijk om beeld, bijvoorbeeld ook van schilderijen en sculptuur, haarscherp op grote schaal te verspreiden. Wat voor invloed had deze ontwikkeling op de ervaring van een kunstwerk?

Het is een vraag die niet aan relevantie heeft verloren. Zit er verschil in de wijze waarop je beeldende kunst ervaart in de fysieke ruimte ten opzichte van op een gedrukte foto, bewegend op het witte doek of AI-generated op het schermpje van je telefoon? Die vraag staat centraal in [re]PRODUCTIE: een spannend project op het snijvlak van wetenschap, kunst en film. [re]PRODUCTIE eindigt in een spannende crossmediale kunstshow, waarin het publiek op een nieuwe manier kennismaakt met de beleving en de interpretatie van beeldende kunst.

De makers

Frederica van Mastrigt
Madelief Lammers
Merel Rugebregt

Videomakers

Freija Roos
Tessa van Vuren
Gijsje Mulder

Denkers

Nienke Coers
Emma Hoefnagels
Lotte Kremer

Programma & Locatie

Vechtclub XL 
Europalaan 2b, 3526 KS Utrecht route

Inloop: 19:30 – 20:00
Show: 20:00 – 22:00

Dit is een programma van FAAM, Hoogt on Tour en Studio Camera en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Utrecht
ontwerp beeld: Isa Lebbink

Hoogt bij Beton-T

Volgend jaar openen wij op Beton-T twee splinternieuwe filmzalen, waardoor het experimentele stadsplein van Utrecht nog bruisender wordt. Beton-T, gelegen naast Vechtclub XL in de wijk Zuidwest, strekt zich uit over 3600 m2. Hier krijgen mensen de vrijheid om een eigen, wild variërend programma te organiseren, van boulderen tussen de bomen tot multidisciplinaire optredens, skaten, exposities, dansen en gezelligheid aan de bar. En binnenkort elke dag films!

Blijf onze updates volgen en mis niets van deze spannende nieuwe stappen.

Dit najaar zullen we in samenwerking met QFFU, Black Soil Film Festival, FAAM, Studio Camera en de Vechtclub al drie evenementen op deze geweldige locatie organiseren.

16 augustus 20:30
All the Streets are Silent | Black Soil Film Festival x Hoogt
koop nu kaarten

5 september 20:30
Queer Horror Shorts | Queer Film Festival x Hoogt
info volgt

21 & 22 september 20:00
[re]Productie | FAAM x Studio Camera x NFF x Hoogt
koop nu kaarten

Alle films