vr 14 apr - 2023 vrijdag 14 april 2023

Return to Seoul

Speciaal programma op zaterdag 15 april!
Tijdens CinemAsia Film Festival maakte niet alleen de film Return to Seoul grote indruk. Ook het gesprek dat op de film volgde had een grote emotionele impact door de getuigenissen uit zowel het panel als het publiek.

Op zaterdag 15 april vanaf 16:15 uur duiken CinemAsia x Hoogt met deze interactieve talkshow nogmaals dieper in op het thema adoptie. De film Return to Seoul kun je ervoor (14:00) en/of erna (18:00) bekijken. Bestel dus én een kaartje voor de film om 14:00 of om 18:00 én een gratis kaartje voor de talkshow (beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

Return to Seoul

Return to Seoul van Davy Chou vertelt een indringend bicultureel verhaal waarin een jonge vrouw een gedurfde zoektocht aangaat om haar thuis te vinden.

Tijdens een spontane reis naar haar geboorteland Zuid-Korea besluit de 25-jarige Freddie, geadopteerd en opgegroeid in Frankrijk, op zoek te gaan naar haar biologische ouders. Wat volgt is een zoektocht naar identiteit die de sterke, jonge protagonist van rustige dorpjes naar bruisende nachtclubs leidt. In deze fragmentarische vertelling, die zich afspeelt in een periode van acht jaar, neemt Freddie’s leven onverwachte wendingen die haar doen bevragen wie ze dacht dat ze was, en wie ze kan worden.

Davy Chou weet in deze film over diversiteit en diaspora alle sentimentele valkuilen vakkundig te vermijden. Door op ingenieuze wijze met Freddie’s krachtige, onvoorspelbare karakter te spelen, creëert hij een filmisch hoogstandje. Return to Seoul is een gedurfde zoektocht naar zingeving en stabiliteit in de existentiële achtbaan die het leven heet.

Davy Chou

Davy Chou is een Frans-Cambodjaanse regisseur en producer. Hij woont en werkt in Parijs en Phnom Penh. Zijn eerste speelfilm Diamond Island (2016) werd bekroond met de SACD prijs tijdens de Cannes’ Critics’ Week en de film ontving de Jury Award van CinemAsia in 2017.

Bekroonde coproductie genomineerd voor de 95e Oscars

Chou’s Return to Seoul is een coproductie tussen verschillende landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, België, Zuid-Korea en Cambodja. Sinds de wereldpremière op het Cannes Film Festival in mei 2022, in de sectie Un Certain Regard, heeft de film talloze prijzen en nominaties in de wacht gesleept, waaronder de Award voor Best Director en Best New Performer bij de Asia Pacific Screen Awards. Vorige maand werd de film als Cambodja’s officiële inzending geselecteerd voor de shortlist in de categorie International Feature Film van de prestigieuze Academy Awards 2023.

De talkshow op 15 april om 16:15

Als je Koreaans-geadopteerd bent, stellen mensen jou daar een heleboel vragen over. Vragen waar je zelf het antwoord ook niet altijd op weet:

Ben je Koreaans of ben je Nederlands? Ben je allebei? Kan dat naast elkaar? Wat betekent Korea nu voor je? Voel je je thuis of juist niet als je in Korea bent? Welke invloed heeft je adoptie op je als volwassene in je (dagelijks) leven? Welke rol speelt de manier waarop je adoptie is verlopen in je leven? Hoe sta je ten opzichte van je adoptie?

Twee Koreaans-geadopteerde vrouwen vertellen hun eigen bijzondere verhaal. Hun verhalen zullen de basis vormen voor een open gesprek met alle aanwezigen waarbij ruimte is voor eigen verhalen en ervaringen, maar ook voor discussie over bijvoorbeeld interlandelijke adoptie en alles wat daarmee samenhangt.

Gasten

Alice Flikweert vertelt over de oprichting van NLKRG, de stichting die op zoek is naar de waarheid achter de adoptiedossiers van Koreaans-geadopteerden. Ze deelt waar de drive vandaan komt om hiermee zo actief bezig te zijn en wat dit allemaal doet met haar en de mensen om haar heen.

Jung Sun Beijsens neemt ons mee op de reis naar de hereniging met haar Koreaanse familie. Daarnaast vertelt ze over haar actieve rol binnen Arierang, de vereniging voor Koreaans geadopteerden in Nederland.

De interactieve talkshow wordt gehost Daan Vree, schrijver, filmmaker en zelf Koreaans-geadopteerd.

Kaarten

Bestel én een kaartje voor de film op 15 april om 14:00 of om 18:00 én een gratis kaartje voor de talkshow (beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

Alle films