ma 6 mrt - 2023 maandag 6 maart 2023

Return to Seoul

Met Return to Seoul van de Frans-Cambodjaanse filmmaker Davy Chou opende het CinemAsia Festival op 7 maart voor het eerst ook bij Hoogt in Bieb Neude. Toen gemist? Nu een herkansing.

Bij Hoogt in Bieb Neude te zien vanaf 6 april.

Return to Seoul

Return to Seoul van Davy Chou vertelt een indringend bicultureel verhaal waarin een jonge vrouw een gedurfde zoektocht aangaat om haar thuis te vinden.

Tijdens een spontane reis naar haar geboorteland Zuid-Korea besluit de 25-jarige Freddie, geadopteerd en opgegroeid in Frankrijk, op zoek te gaan naar haar biologische ouders. Wat volgt is een zoektocht naar identiteit die de sterke, jonge protagonist van rustige dorpjes naar bruisende nachtclubs leidt. In deze fragmentarische vertelling, die zich afspeelt in een periode van acht jaar, neemt Freddie’s leven onverwachte wendingen die haar doen bevragen wie ze dacht dat ze was, en wie ze kan worden.

Davy Chou weet in deze film over diversiteit en diaspora alle sentimentele valkuilen vakkundig te vermijden. Door op ingenieuze wijze met Freddie’s krachtige, onvoorspelbare karakter te spelen, creëert hij een filmisch hoogstandje. Return to Seoul is een gedurfde zoektocht naar zingeving en stabiliteit in de existentiële achtbaan die het leven heet.

Davy Chou

Davy Chou is een Frans-Cambodjaanse regisseur en producer. Hij woont en werkt in Parijs en Phnom Penh. Zijn eerste speelfilm Diamond Island (2016) werd bekroond met de SACD prijs tijdens de Cannes’ Critics’ Week en de film ontving de Jury Award van CinemAsia in 2017.

Bekroonde coproductie genomineerd voor de 95e Oscars

Chou’s Return to Seoul is een coproductie tussen verschillende landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, België, Zuid-Korea en Cambodja. Sinds de wereldpremière op het Cannes Film Festival in mei 2022, in de sectie Un Certain Regard, heeft de film talloze prijzen en nominaties in de wacht gesleept, waaronder de Award voor Best Director en Best New Performer bij de Asia Pacific Screen Awards. Vorige maand werd de film als Cambodja’s officiële inzending geselecteerd voor de shortlist in de categorie International Feature Film van de prestigieuze Academy Awards 2023.

Alle films