wo 22 mrt - 2023 woensdag 22 maart 2023

Peuterbios | Hoogt x Kaboom Festival

Peuterbios komt deze dag met een speciale Kaboom Festivaleditie met korte animatiefilms voor de allerkleinsten, ingeleid en besproken door onze filmdocent Eza Doortmont.

Kom ook naar de laatste Peuterbios van dit seizoen op zondag 30 april en donderdag 4 mei

Vis je achter het net en zijn alle kaartjes uitverkocht: volgende maand is er nog een keer Peuterbios dit seizoen, een best of, met de leukste, mooiste, liefste of spannendste films van dit jaar. Meer info & tickets

Film kijken is een van de leukste dingen die er bestaan. Film prikkelt je fantasie. Film is méér dan afleiding. En daarom organiseert Hoogt on Tour ‘Peuterbios’, een initiatief waarbij een aantal kortfilms voor de allerkleinste kinderen wordt vertoond. Bovendien gaat een enthousiaste filmdocent er samen met de kinderen mee aan de slag. Hier ontstaan de nieuwste filmfans!

We kijken deze editie o.a. naar de volgende korte films:

T-REX –  Julia Ocker, Duitsland, 2022 – 4 min.

Een T-Rex die basketbalt? Het lijkt alvast geen goed idee met zulke korte armpjes. Een kleurrijke aflevering van Julia Ockers serie Animanimals.

MAREA – Giulia Martinelli, Zwitserland, 2022 – 5 min.

Een unieke familie van maanwachters woont op een piepklein eiland. Hun leven kent ups en downs, zelf letterlijk! Want het tij bezorgt hen af en toe wat moeilijkheden. Met eenvoudige lijntekeningen toont Marea het delicate evenwicht tussen de personages en de omgeving waarin ze leven.

HI! – Narjes Mohammadi / Hajar Mehrani, Nederland, 2022 – 7 min.

Je eerste dag op school is nooit makkelijk, laat staan als je ADD of ADHD hebt. Hi! is het verhaal van een meisje met ADD dat – aangemoedigd door haar moeder – de bus naar school neemt. Een animatiefilm die aandacht vraagt voor ADD en kinderen die moeilijk vrienden maken, wil helpen.

CAKE-ZILLA – Johan Klungel, Nederland, 2021 – 1 min.

KIJK UIT! Godzilla is weer een keertje de stad aan het vernietigen, maar deze keer heeft hij er wel een hartverwarmende reden voor.

JULES & JULIETTE – Chantal Peten, België, 2022 – 7 min.
Het is een prachtige zomerse dag, tijd om de boot op te blazen en naar het strand te gaan.

 

Meer Kaboom Festival? Check kaboomfestival.nl

Alle films