do 11 jan - 2024 donderdag 11 januari 2024

Perfect Days

Filmmaker Wim Wenders neemt ons mee in de dagelijkse routine van schoonmaker Hirayami. Perfect Days is een sublieme bevestiging van het gewone. Een film vol schoonheid, harmonie en hoop die je overweldigt en opslokt in de wereld van Wenders.

Hirayama lijkt volkomen tevreden met zijn eenvoudige leven als schoonmaker van openbare toiletten in Tokyo. Naast zijn gestructureerde dagelijkse routine geniet hij van zijn passie voor muziek, boeken en het dagelijks fotograferen van dezelfde boom. In zijn buurt met kleine cafés ziet hij altijd dezelfde mensen. Hij rijdt naar zijn werk in zijn autobusje, volgestopt met zijn schoonmaakspullen, terwijl The Rolling Stones, Patti Smith of Lou Reed uit de cassettespeler klinken. Enkele onverwachte ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden.

Een rijk gedetailleerde, poëtische en diep ontroerende karakterstudie van de legendarische Duitse regisseur Wim Wenders, waarvoor de geweldige Yakusho Koji de beste acteur-prijs won op het Cannes filmfestival van 2023.

“Teder en ontroerend, met afstand Wim Wenders’ beste film in jaren. Prachtrol ook van Kôji Yakusho.” – VPRO Cinema ★★★★★

Alle films