wo 11 okt - 2023 woensdag 11 oktober 2023

Onder de blote hemel

Wat als je als tienjarige je verstandelijk beperkte moeder voorbij groeit? Onder de blote hemel is een aangrijpend verhaal van filmmaker Lilian Sijbesma gespeeld door een Nederlandse prachtcast.

Wanneer de tienjarige Elvie haar verstandelijk beperkte moeder voorbij groeit, beginnen hun levens langzaam te ontsporen. De tienjarige Elvie (Ylse Ringeling) woont met haar verstandelijk beperkte moeder Emma (Rifka Lodeizen) op een camping midden in de natuur.

Emma is liefhebbend maar naïef, ze worstelt met sociale interacties en heeft moeite om anderen te begrijpen. Terwijl de zomer op de camping losbreekt, broeit het tussen moeder en dochter. Elvie heeft een leeftijd waarop ze de wereld beter begint te begrijpen dan haar moeder, wat zorgt voor ongemakkelijke situaties.

Wanneer opa Bucko (Johan Leysen), de spil in het gezin, gezondheidsproblemen krijgt, raken Elvie en Emma nog meer op elkaar aangewezen. Opa’s afwezigheid zorgt voor grote spanningen en brengt hun geïsoleerde wereld aan het wankelen.

Filmmaker Lilian Sijbesma, eerder als schrijfster betrokken bij tv-series voor de jeugd, werd voor haar scenario van Onder de blote hemel al in 2018 bekroond met de Visser-Neerlandiaprijs.

 

Alle films