ma 21 sep - 2020 maandag 21 september 2020

NFF- Festivalpremière – Buiten is het Feest

Buiten is het feest is gebaseerd op de roman ‘Maar buiten is het feest’ van Arthur Japin, die zich voor het verhaal liet inspireren op het leven van Karin Bloemen. In de hoofdrollen o.a. Abbey Hoes en Georgina Verbaan. Regisseur Nesna: ‘Ik hoop met deze film een universeel verhaal te vertellen over een van de grootste taboes: seksueel misbruik van kinderen in de familiesfeer. Hoe de schaamte en het zwijgen je als slachtoffer nog eenzamer maken.’

De succesvolle en geliefde zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus om haar uit de handen van haar biologische vader te houden. Als de biologische vader de voogdij opeist, spant Sonne een rechtszaak aan. Nu dreigen de schokkende familiegeheimen en ook haar eigen traumatische verleden openbaar te worden. Sonne neemt hierdoor het risico dat ze haar privacy en carrière op het spel zet. Maar pas als ze het zwijgen doorbreekt kan ze haar nichtje redden. De film gaat over veerkracht en hoe je kan omgaan met je lot, aldus regisseur Nesna.

Buiten is het Feest // Jelle Nesna //  Nederland // 2020 // 95 minuten // drama // Nederlands gesproken

Tickets

Regulier  €11
Student/U-pas/CJP/Cultuurkaart €9
Cineville €0

Nederlands Film Festival

We vieren dit jaar alweer de 40steeditie van het Nederlands Film Festival. Voor deze editie, van 25 september t/m 3 oktober, zijn weer talloze premières en bijzondere films geselecteerd in verschillende bioscopen bij jou om de hoek. Welkom in de filmzaal van Bieb Neude.

Over Hoogt in Bieb Neude

Vanaf augustus 2020 heeft Hoogt on Tour een vaste locatie om zijn bijzondere films te vertonen. In de filmzaal op de tweede verdieping van Bibliotheek Neude programmeert Hoogt on Tour zes dagen per week – van dinsdag t/m zondag – premièrefilms onder de naam Hoogt in Bieb Neude, Neude 11, 3512 AE Utrecht.

Alle films