do 10 mrt - 2022 donderdag 10 maart 2022

Machinerie Modus Operandi Sessie – Marktpraktijk – in opdracht in balans

Deze sessie vond oorspronkelijk plaats in december 2021. Wegens de huidige maatregelen is deze verplaatst naar 17 maart. Kaartkopers ontvangen hierover bericht.

Beeldmakers uit verschillende disciplines delen verhalen uit hun werkpraktijk tijdens de Modus Operandi Sessies van de Machinerie Talenthub.

Deze sessie gaat over de balans tussen autonoom werk en werk in opdracht. Hoe verdelen makers hun tijd en hoe bewaken zij hun eigen stijl? Waar moet een passende opdracht aan voldoen en wanneer zeg je nee? We organiseren deze sessies om praktijkvoorbeelden te delen met filmmakers, fotografen, kunstenaars, XR-designers, zij die dat willen worden en iedereen die geïnteresseerd is.

De moderator is Hugo Emmerzael. De sprekers deze avond zijn:

Thessa Meijer (1992) is scenarist en regisseur. Nadat ze in 2015 cum laude afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, maakte ze de middellange film De dag dat mijn huis viel en de korte films The Walking Fish, Hitte en Nervosa. The Walking Fish was de Nederlandse inzending voor de 2020 Academy Awards. Op dit moment ontwikkelt Thessa de televisieserie Tuna en haar speelfilmdebuut Volcano Girl. Ze werd geselecteerd voor de Cinéfondation Résidence van het Cannes Film Festival. Naast haar fictiewerk maakt Thessa videoclips en commercials voor o.a. Lucky Fonz III, Unicef, Cineville en Ace&Tate.

Mo Assem werkt als Creative Director bij Mr.Beam, een studio die gespecialiseerd is in multimedia design: het omzetten van verhalen in ervaringen door de versmelting van kunst en technologie. Mo studeerde Image and Media Technology aan de HKU en startte Mr.Beam in 2009. Bij Mr.Beam geeft Mo leiding aan een multidisciplinair team dat een passie deelt voor motion design, projection mapping, animatie, interactief ontwerp en technologische innovatie. Mr.Beam werkt samen met een zeer diverse groep partners, waaronder musea, kunstenaars en maatschappelijke opdrachtgevers zoals het Centraal Museum in Utrecht, de Efteling, Het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de band Di-rect. De balans tussen kunstenaarschap en ondernemerschap is iets wat Mo fascineert en tegelijkertijd frustreert.

Daantje Bons (1987) is beeldend kunstenaar/fotograaf. Gender, seksualiteit en identiteit zijn belangrijke thema’s in haar werk. Hierin onderzoekt ze haar eigen gedachten waarbij ze zich laat leiden door ervaringen. Fotografie, vooral zelfportretten, zijn een belangrijke vorm van zelfexpressie voor Daantje waarin ze taboes uitdaagt en bespreekbaar maakt. Werk in opdracht en persoonlijk werk lopen vaak door elkaar heen en zijn meestal niet van elkaar te onderscheiden. Zo heeft ze onder meer gepubliceerd in De Volkskrant, NRC Handelsblad, LINDA Magazine, Vogue Portugal maar ook samengewerkt met onder andere het Stedelijk Museum Amsterdam en TOMS.

Meer informatie over de Machinerie vind je via www.machinerie.nl

Locatie:

Werkspoorfabriek, Schaverijstraat 9 t/m 15, 3534 AS Utrecht.  Let op: Het gaat om de Events-ingang om de hoek van de hoofdentree. 

De Eventspace in de Werkspoorfabriek op de eerste verdieping is te bereiken met een trap. Via de trap bij de entree kom je op de eerste verdieping terecht, waar je direct de eventspace binnenloopt. Helaas niet rolstoeltoegankelijk. Klik hier voor de routebeschrijving.

Coronamaatregelen

  • Klachten? Blijf thuis! 
  • Iemand in je huishouden klachten en koorts? Blijf thuis! 
  • Hoest en nies in je elleboog. 

Voorafgaand aan je bezoek 

  • Kaartjes kunnen alleen online gekocht worden via ons programmaoverzicht. 
  • Heb je kaartjes gekocht en ontwikkel je toch klachten waardoor je niet kunt komen? Neem het zekere voor het onzekere en blijf thuis! Stuur voor aanvang van het evenement een mailtje naar info@hoogt.nl, dan zorgen wij dat je het geld retour krijgt. 

Tijdens je bezoek 

  • Laat je ticket zien op het scherm van je telefoon of op een print. We controleren dan je naam in ons kassa systeem. 
  • Volg te alle tijden de aanwijzingen van onze medewerkers op. 
Alle films