ma 10 okt - 2022 maandag 10 oktober 2022

Kijk Ons | El Houb + interview met de makers

In een speciale tour langs Nederlandse filmtheaters presenteert Kijk Ons het zowel aangrijpende als geestige familiedrama El Houb. De film vertelt het aangrijpende verhaal van Karim. Hij valt op mannen. Als hij dat, na jaren van schone schijn, wil vertellen aan zijn ouders dan wordt het niet begrepen en zeker niet getolereerd. Karim besluit de confrontatie met zijn ouders aan te gaan.  
 
Voorafgaand aan de film kijken we, op het doek, naar een interview met de makers. 

In dit debuut van regisseur Shariff Nasr keert de Marokkaans-Nederlandse Karim nadat hij door zijn vader betrapt is met een man, terug naar zijn ouderlijk huis in Rotterdam om zijn familie te vertellen dat hij op mannen valt. Maar als zijn ouders zijn dappere bekentenis vervolgens negeren, moet Karim op zoek naar een manier om de stilte te doorbreken. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Kan hij met zijn eigen gevoelens in het reine komen en de confrontatie met zijn familie aangaan? 

El Houb (de liefde) gaat over een Nederlands-Marokkaans gezin dat gevoelige onderwerpen uit de weg gaat. Het is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt. Deze internationale speelfilm van eigen bodem gooide dit voorjaar al hoge ogen op op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco en is nu eindelijk ook in Nederland te zien. 

Kijk Ons

Kijk Ons presenteert de nieuwste, mooiste en meest eigenzinnige films van eigen bodem in filmtheaters door heel het land. Zo kunnen nog meer mensen genieten van alles wat de Nederlands artistieke film te bieden heeft. Met in de hoofdrol Fahd Larhzaoui en de prijswinnende acteurs Lubna Azabal (Incendies, Adam) en Slimane Dazi (Un prophète). Kijk Ons neemt je mee de diepte in: voorafgaand aan deze vertoning die je op het doek interviews met cast en crew.

 

Alle films