ma 27 nov - 2023 maandag 27 november 2023

Kerstklassieker | It’s a Wonderful Life

Schaamteloos sentimenteel, warm menselijk en voorzien van happy end. It’s a Wonderful Life, een Hollywoodklassieker van Frank Capra uit 1946, is dé ultieme kerstfilm en deze kerstvakantie te zien bij Hoogt in Bieb Neude.

James Stewart speelt de suïcidale George Bailey, een brave borst die een noodlijdende bank overeind probeert te houden, maar door ongelukkige machinaties van zijn zakenpartner de financiële ondergang tegemoet ziet. Terwijl iedereen om hem heen zich opmaakt voor een happy & wonderful Xmas staat Bailey op het punt de hand aan zichzelf te slaan. Dan verschijnt de naar de aarde afgedaalde beschermengel Clarence ten tonele. Alleen hij kan het noodlot verhinderen. De engel laat zien hoe het leven eruit zou hebben gezien zonder Bailey’s menslievende aanwezigheid.

Acteur James Stewart was de populairste Hollywoodster in die jaren. En de grote filmstudio’s trokken alles uit de kast om het bioscooppubliek een feelgood gevoel te bezorgen. Dat kon iedereen goed gebruiken net na de oorlog. De film is gerestaureerd, nadat het originele nitraatnegatief dreigde te vergaan, en nu scherper en stralender dan ooit op het witte doek te zien.

Alle films