ma 14 sep - 2020 maandag 14 september 2020

Jackie en Oopjen 6+

Jackie en Oopjen is een heerlijke, komische familiefilm die je niet alleen meeneemt op een spannend avontuur , maar waarin je ook een duik neemt in de beleving van kunst en geschiedenis. 
De 12-jarige Jackie komt bijna dagelijks in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks. Als Jackie na sluitingstijd langs hun portretten loopt, volgen de ogen van Oopjen haar en plotseling staat ze voor Jackies neus. Wat moet een personage uit een schilderij midden in Amsterdam? Hoe gaan ze de wereldvreemde Oopjen verborgen houden voor Jackies moeder? Kan Jackie de problemen van Oopjen oplossen?

Jackie en Oopjen // Annemarie van de Mond //  Nederland // 2020 // familiefilm // 90  minuten // Nederlands gesproken

Tickets

Regulier  €7,50
Bibliotheekleden/U-pas kortingstarief €6,50
Cineville €0

Over Hoogt in Bieb Neude

Vanaf augustus 2020 heeft Hoogt on Tour een vaste locatie om zijn bijzondere films te vertonen. In de filmzaal op de tweede verdieping van Bibliotheek Neude programmeert Hoogt on Tour zes dagen per week – van dinsdag t/m zondag – premièrefilms onder de naam Hoogt in Bieb Neude, Neude 11, 3512 AE Utrecht.

 

Alle films