wo 11 okt - 2023 woensdag 11 oktober 2023

Inside Aut

Na een vastgelopen filmproject vraagt fotograaf en documentairemaker Isabelle Renate la Poutré zich af: ‘Werkt mijn hoofd soms anders dan dat van anderen?’ Als ze een blogpost leest over vrouwen met autisme begint er iets te dagen. Zo ontstaat de docu Inside Aut, een verhaal over kracht, eigenheid en je weg vinden in een wereld die nooit stil staat.

In de documentaire Inside Aut gaat Isabelle vol overgave en met humor op zoek naar de waarheid. Ze leest zich suf, luistert podcasts en interviewt andere vrouwen over dit onderwerp. De eerlijke en soms pijnlijke gesprekken met met haar omgeving maken langzaamaan duidelijk hoe haar hoofd werkt. Wanneer ze tot slot in haar eentje naar IJsland afreist valt alles op zijn plek.

Isabelle Renate la Poutré

In ieder moment zit een uniek verhaal. Daar draait het draait om in het werk van fotograaf en documentairemaker Isabelle Renate la Poutré (1990). Ze kiest niet tussen film en fotografie maar kijkt zelf hoe ze het verhaal het beste kan vatten. “Rauw en eigen, met een grove korrel en vaak zwart-wit, maar tegelijk warm en persoonlijk” is hoe kenners Isabelles stijl omschrijven.

Alle films