do 5 mei - 2022 donderdag 5 mei 2022

Inexorable

Als een succesvol schrijver zich terugtrekt om aan een boek te werken dan moet je oppassen, weten we al sinds de film The Shining uit 1980. Toch trekt Marcel samen met zijn gezin in het kolossale landhuis van zijn schoonfamilie om aan zijn nieuwe boek te werken. Door de komst van een mysterieuze jonge vrouw veranderen hun levens voorgoed. Een mooi gestileerde en beklemmende thriller.

 

Marcel hoopt vurig dat zijn nieuwe optrekje hem zal verlossen van zijn “writer’s block” zodat hij eindelijk een waardig vervolg kan schrijven op zijn hitroman Inexorable. Dan verschijnt Gloria: een timide en ongemakkelijke jonge vrouw, zonder eigen huis of familie, die toevalligerwijs goed klikt met Lucie. Ze wordt met open armen ontvangen als oppas en draait al gauw mee in het huishouden.
Wanneer Gloria aan Marcel opbiecht dat zijn boeken haar door heel wat donkere momenten heen hebben gesleept, kan Marcel zich nog moeilijk beheersen. Hij raakt volledig in de ban van de jonge vrouw, met een reeks onvermijdelijke gebeurtenissen als gevolg.

Inexorable is een prachtig gestileerde, en beklemmende thriller van de hand van de Belgische regisseur Fabrice du Welz (Calvaire) en ging in wereldpremière op het Toronto Film Festival.

Over Hoogt in Bieb Neude
Wist je dat we maar liefst zes dagen per week films vertonen in de Bibliotheek Neude? Van dinsdag tot en met zondag kun je bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod aan ijzersterke films. Je vindt ons op de tweede verdieping in de bibliotheek!

Alle films