di 24 mei - 2022 dinsdag 24 mei 2022

Heddy Honigmann | No Hay Camino

Afgelopen weekend overleed een van de grootste filmmakers van Nederland: Heddy Honigmann. Haar films stonden steevast op ons programma en we koesteren de herinnering aan haar bijzondere werk. Dit weekend eren we haar door nog een keer haar laatste film te tonen: No Hay Camino, een hartverwarmende roadmovie waarin Honigmann zelf centraal staat.

Als ze van haar dokter te horen krijgt dat ze niet lang meer te leven heeft, besluit ze een reis te maken langs plekken en mensen die voor haar een grote betekenis hebben.

Ze keert terug naar Peru, het land waar ze opgroeide en documentaire klassieker Metaal en Melancholie maakte. Ze deelt herinneringen met oude vrienden, ontmoet mensen die zij een stem gaf in haar documentaires, en bezoekt de plek waar het allemaal begon: haar geboortehuis.

Met o.a. Kristien Hemmerechts en Johanna ter Steege bespreekt ze haar familiegeschiedenis, de moeilijke relatie met haar vader en haar relatie met haar zoon. En ze blikt terug op haar omvangrijke oeuvre met prijswinnende bijzondere films als Hersenschimmen, Het ondergronds orkest en O Amor Natural.

 

Alle films