ma 4 nov - 2019 maandag 4 november 2019

Film in de Bieb – Julie & Julia

Film in de Bieb – Julie & Julia
Hoogt on Tour vertoont in samenwerking met de Centrale Bibliotheek Utrecht de kookfilm Julie & Julia met Meryl Streep en Amy Adams. De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld, na afloop is er een nagesprek  met culinair journalist Sake Slootweg (De Volkskrant).

Over de film:
Na het zien van ‘Julie & Julia’ wíl je een kip plukken en zelf worstjes maken. Hoogt on Tour koos samen met de bieb eigenlijk een kookboek uit: in de film kookt Julie elke dag een recept en blogt erover. Die recepten komen allemaal uit de koker van de beroemde Amerikaanse kokkin Julia Child. De film duikt parallel in het leven van Child (Meryl Streep). In de jaren veertig van de vorige eeuw verwierf zij een plek in de elitaire Franse kookwereld. Met haar beroemde kookboeken verspreidde ze de kunst van het Franse koken. ‘Julie & Julia’ is letterlijk food for thought. Durf jij hierna Julia Child’s pil ‘The Art of French Cooking’ zelf op te pakken?

Nagesprek met Sake Slootweg (De Volkskrant)
Op vakantie is Sake Slootweg steevast in een buitenlandse supermarkt te vinden, voor het slapen gaan leest hij geen romans maar kookboeken en een goed gesprek gaat voor hem bij voorkeur over mayonaise of een wortelrecept van Roald Dahl. Getraind aan de Cordon Bleu in London en met ervaring als cateraar in Amsterdam, gaat eten voor Sake Slootweg uiteindelijk toch vooral over eetverhalen vertellen. Deze verhalen schrijft hij allemaal op in De Volkskeuken, de dagelijkse receptenrubriek van de Volkskrant.”

 

Julie & Julia // Nora Ephron // Verenigde Staten // 2009 // 118 minuten // Engels gesproken // Nederlandse ondertitels

Tickets

Locatie
Centrale Bibliotheek Utrecht, Oudegracht 167, 3511 AL Utrecht

Prijs
Regulier: €7,50
Student/Leden van de bibliotheek €5,-
Cineville is niet geldig

Alle films