; CineMuziek | Crazy Days inclusief Q&A met Sanne Rovers - Hoogt on Tour CineMuziek | Crazy Days inclusief Q&A met Sanne Rovers - Hoogt on Tour
ma 18 okt - 2021 maandag 18 oktober 2021

CineMuziek | Crazy Days inclusief Q&A met Sanne Rovers

Wat doe je als een wereldwijde pandemie een uitverkochte opera doorkruist? Film met nagesprek met regisseur Sanne Rovers. 

 

Najaar 2020. Op Schiphol landt een internationale cast voor de repetities bij De Nationale Opera van Mozart Le Nozze di Figaro. Drie jaar lang is hier door honderden mensen aan gewerkt en de voorstellingen zijn uitverkocht. Zelfs een pandemie kan deze operatrein niet meer stoppen.

Maar als het operahuis moet sluiten vanwege nieuwe COVID-regels, wordt ieders grootste angst werkelijkheid. Wat zijn nu de opties? Wat is een opera zonder publiek? Hoe zorgen ze ervoor dat al het harde werk niet voor niets is geweest? In de stijl van de opera buffa (komische opera) wordt gezocht naar antwoorden. 

Le nozze di Figaro is een opera vol sociale chaos en absurde plotwisselingen, begeleid door lichtvoetige en briljante muziek. Het is in deze geest dat regisseur Sanne Rovers, samen met de hoofdpersonen van De Nationale Opera, ons laat zien wat hun werk waard is en hoe opera levend blijft. Zelfs, of misschien, tijdens een lockdown. 

Documentaire in operastijl 

Crazy Days is een documentaire waar de opstuwende dramatiek van een pandemie en de meeslepende muziek van Mozart door elkaar heen bewegen, als ware het een opera zelf. Regisseur Sanne Rovers raakt tijdens het filmen het beeld van het orkestje op de Titanic niet kwijt. ‘Tegelijkertijd was de muziek zo veelomvattend en helend dat ik me realiseerde dat opera in leven moet blijven, zelfs in lockdown.’ 

Crazy Days heeft een nominatie voor de Gouden Kalf Competitie 2021. 

CineMuziek 

Hoogt on Tour en De Parel van Zuilen presenteren CineMuziek; muzikale filmavonden in de Parel van Zuilen. Elke derde donderdagavond van de maand ben je welkom voor een mooie en interessante muziekfilm of documentaire. 

Tickets en praktische informatie 

Locatie: De Parel van Zuilen, Burgemeester Norbruislaan 17,  3555 ED Utrecht.

  • Regulier: € 10,- 
  • Student € 9,- 
  • U-pas, CJP/Cultuurkaart: € 8,- 
  • Cineville: € 0,- 

Tickets zijn alleen online te koop via de website van Hoogt on Tour. Wil je vooraf een hapje eten bij de Parel van Zuilen? Reserveer je tafeltje via deze link. 

Liever thuis kijken?
Dat kan! Crazy Days bekijk je ook op onze Picl pagina!

Alle films