ma 21 okt - 2019 maandag 21 oktober 2019

CineMekka – WASTED! The Story of Food Waste

CineMekka – film en bezinning   
Onderuitgezakt film kijken onder de eeuwenoude spitsbogen van het Hemelryck bij de cultureel ecologische broedplaats Metaal Kathedraal. Rondom een bepaald thema selecteert Hoogt on Tour elke 1e zondag van de maand een prachtige film. Metaal Kathedraal verzorgt een verrassend en bijpassend randprogramma.

1 december – CineMekka – WASTED! The Story of Food Waste 
Hoogt on Tour vertoont in samenwerking met Metaal Kathedraal de documentaire WASTED! The Story of Food Waste. De film is Engels gesproken en niet ondertiteld.

Over de film  
In de onthutsende documentaire WASTED! The Story of Food Waste opent tv-kok Anthony Bourdain onze ogen voor een van de grootste problemen van de eenentwintigste eeuw: het jaarlijks weggooien van ruim 1,3 miljard kilo voedsel. De documentaire brengt dit probleem onder de aandacht en volgt de mensen die het als hun roeping zien om voedselverspilling een halt toe te roepen.

WASTED! The Story of Food Waste // Anna Chai & Nari Kye // Verenigde Staten // 2017 // 85 minuten // Engels gesproken // Niet ondertiteld

Tickets

Locatie   
Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht.

Prijs   
Regulier: €10,-
Student €9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart: €8,-
Cineville: €0,-

Hoogt on Tour  
Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert  Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Dit doen we onder andere bij Molen de Ster, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Alle films