ma 27 mei - 2019 maandag 27 mei 2019

CineMekka – Wad

CineMekka – film en bezinning

Onderuitgezakt film kijken onder de eeuwenoude spitsbogen van het Hemelryck bij de cultureel ecologische broedplaats Metaal Kathedraal. Rondom een bepaald thema selecteert Hoogt on Tour elke 1e zondag van de maand een prachtige film. Metaal Kathedraal verzorgt een verrassend en bijpassend randprogramma.

2 juni – Wad

WAD, Overleven Op De Grens Van Water En Land is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde.

Vanuit een holistische benadering; alles heeft met alles te maken. Geen aaneenschakeling van mooie plaatjes. Een duidelijk verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit tevoren; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s vanuit alle perspectieven, vangt de crew de bijzondere natuur van de wadden. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed.

Wad // Ruben Smit // Nederland // 2018 // Documentaire // 93 minuten // Nederlands gesproken // geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar

Tickets en praktische informatie

Locatie: Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht
16.30 uur – vertoning Wad

  • Regulier: €10,-
  • Student €9,-
  • U-pas, CJP/Cultuurkaart: €8,-
  • Cineville: €0,-

Tickets zijn alleen online te koop via de website van Hoogt on Tour. Log in met je Hoogt account of maak een gratis account aan om te kunnen bestellen. Als je een kortingskaart hebt voor de film, vergeet deze dan niet mee te nemen.

Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Dit doen we onder andere bij ZIMIHC theater Stefanus, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Op 2 juni staat de hele dag het wad centraal bij Metaalkathedraal. Programma:

10.00 Wereldverbeteraars & biomarkt
11.30 Vivek Seth in residence; Experience a tale from the mountains.
12:30 Frank Bloem & de Ambassade vd Noordzee; luister, voel en ervaar de zee.
16.30 Hoogt on tour – WAD

WORKSHOP
11:00 Wobbel Yoga
12:00 Rondleiding medicinale tuin
13:00 Fermenteren
13:30 EHBO kruiden

Voor meer info kan je terecht op http://www.metaalkathedraal.nl.

Benieuwd naar de volgende CineMekka? Houd de website in de gaten voor meer info of schrijf je in voor de nieuwsbrief van Hoogt on Tour.

Tickets

Alle films