di 7 mrt - 2023 dinsdag 7 maart 2023

CinemAsia x Hoogt | Return to Seoul

De opening van CinemAsia Film Festival wordt meegevierd door Hoogt. De openingsfilm Return to Seoul van de Frans-Cambodjaanse filmmaker Davy Chou wordt tegelijkertijd vertoond in Studio/K in Amsterdam en bij ons in Bieb Neude in Utrecht.

UITVERKOCHT
Vanaf 6 april is deze film weer te zien bij Hoogt on Tour.

Return to Seoul

Tijdens een spontane reis naar haar geboorteland Zuid-Korea besluit de 25-jarige Freddie, geadopteerd en opgegroeid in Frankrijk, op zoek te gaan naar haar biologische ouders. Wat volgt is een zoektocht naar identiteit die de sterke, jonge protagonist van rustige dorpjes naar bruisende nachtclubs leidt. In deze fragmentarische vertelling, die zich afspeelt in een periode van acht jaar, neemt Freddie’s leven onverwachte wendingen die haar doen bevragen wie ze dacht dat ze was, en wie ze kan worden.

Davy Chou weet in deze film over diversiteit en diaspora alle sentimentele valkuilen vakkundig te vermijden. Door op ingenieuze wijze met Freddie’s krachtige, onvoorspelbare karakter te spelen, creëert hij een filmisch hoogstandje. Return to Seoul is een gedurfde zoektocht naar zingeving en stabiliteit in de existentiële achtbaan die het leven heet.

Davy Chou

Davy Chou is een Frans-Cambodjaanse regisseur en producer. Hij woont en werkt in Parijs en Phnom Penh. Zijn eerste speelfilm Diamond Island (2016) werd bekroond met de SACD prijs tijdens de Cannes’ Critics’ Week en de film ontving de Jury Award van CinemAsia in 2017.

Davy Chou: “Het is een ongelofelijke eer om CinemAsia dit jaar te openen met Return to Seoul. Ik ben erg trots op het winnen van de CinemAsia Jury Award voor Diamond Island in 2017. Het voelt dan ook erg speciaal om op het festival terug te keren met deze nieuwe film, waarvan ik hoop dat het onderwerp het publiek aan zal spreken. Ieder jaar weer brengt CinemAsia het beste van Aziatische cinema naar Nederland en doet dit op een geweldige manier. Ik kan niet wachten om het festival dit jaar te openen.”

Bekroonde coproductie genomineerd voor de 95e Oscars

Chou’s Return to Seoul is een coproductie tussen verschillende landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, België, Zuid-Korea en Cambodja. Sinds de wereldpremière op het Cannes Film Festival in mei 2022, in de sectie Un Certain Regard, heeft de film talloze prijzen en nominaties in de wacht gesleept, waaronder de Award voor Best Director en Best New Performer bij de Asia Pacific Screen Awards. Vorige maand werd de film als Cambodja’s officiële inzending geselecteerd voor de shortlist in de categorie International Feature Film van de prestigieuze Academy Awards 2023.

IMAGINE Filmdistributie brengt de film vanaf 13 april 2023 uit in Nederlandse bioscopen, maar je kunt deze film nu al zien tijdens CinemAsia en bij Hoogt.

 

Op cinemasia.nl vind je meer info over het festival en het volledige programma.

Alle films