vr 6 sep - 2019 vrijdag 6 september 2019

Cinema Buiten – King of the Belgians bij Metaal Kathedraal

8 september – King of the Belgians bij Metaal Kathedraal

UPDATE: vanwege het voorspelde koude weer zal de vertoning binnen in de Kathedraal plaatsvinden.

Satirische humor, culturele misverstanden en de staat van België, de Balkan en Europa zijn de hoofdingrediënten van deze amusante roadmovie, waarin een ingedommelde koning het leven èn zichzelf ontdekt. Chronologisch gedraaid tijdens een echte roadtrip, met veel mogelijkheid tot improvisatie voor de acteurs.

Koning Nicolas is een eenzame ziel die al lang het gevoel heeft dat hij het verkeerde leven leidt. Tijdens een staatsbezoek aan Istanbul, waar een Britse cineast een documentaire maakt om het imago van de koning te verbeteren, breekt er crisis uit: Wallonië heeft de onafhankelijkheid verklaard. De koning moet onmiddellijk terug, maar door een zonnestorm is luchtverkeer onmogelijk. Turkije verlaten via de officiële weg is uitgesloten. Met hulp van de documentairemaker en enkele Bulgaarse zangeressen ontsnapt hij aan de Turkse veiligheidsdiensten. Per bestelbusje probeert de koning via de Balkan terug te keren naar België. Een odyssee door Zuidoost-Europa vol onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma’s en momenten van vreugde.

King of the Belgians ging in première op het prestigieuze filmfestival van Venetië en maakte een wereldwijde zegetocht langs vele festivals binnen en buiten Europa.

 

Tickets
Regulier: €12,50
Student/U-Pas/CJP: €10,-
Cineville: €0,-

Tickets zijn via deze pagina te koop of aan de kassa op locatie op de avond van de vertoning. Let op: er kan alleen met pin betaald worden. Online ticket gekocht met een kortingspas? Neem je pas mee; die willen wij graag nog even zien aan de kassa.

Tickets

Praktische informatie
Locatie: Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht
Deuren open: 20:00. Start film: 21:00

  • Stoelen zijn bij de ticketprijs inbegrepen.
  • Het geluid van deze film beleef je met een koptelefoon. Deze ontvang je bij de kassa.
  • Bij slecht weer vindt de filmvertoning binnen plaats.

Over Metaal Kathedraal
De ecologische culturele broedplaats & autonome werkplaats voor kunstenaars in Utrecht is per ongeluk tot stand gekomen. In voormalig Buurtschap De Meern, aan de rand van de bebouwing van Leidsche Rijn, is de afgelopen jaren een vrijplaats ontstaan waar ecologie, kunst, cultuur, natuur en cultureel ondernemerschap samengebald worden de Metaal Kathedraal. Jaarrond organiseert Hoogt on Tour hier het programma CineMekka.

Over Cinema Buiten
Hoogt on Tour gaat naar buiten deze zomer! Met films rondom de thema’s reizen, miscommunicatie en conflict organiseren we met Cinema Buiten zeven openluchtvertoningen op zes unieke erfgoedlocaties in de stad en provincie Utrecht. Check de Cinema Buiten pagina voor het volledige programma.

Alle films