vr 6 sep - 2019 vrijdag 6 september 2019

Cinema Buiten – Des Hommes et des Dieux bij Buitenplaats Doornburgh

6 september – Des Hommes et des Dieux bij Buitenplaats Doornburgh

 

UPDATE: vanwege het voorspelde koude weer zal de vertoning binnen in de Kapel plaatsvinden.

Hoe handel je als een burgeroorlog tussen leger en islamitische extremisten aan de poorten van jouw leefomgeving rammelt? Het prijswinnende Des Hommes et des Dieux maakt de duivelse dilemma’s rondom deze situatie invoelbaar.

In een klooster in Algerije wonen Franse monniken in harmonie samen met de islamitische dorpelingen. Terreur en geweld nemen echter langzaam de bovenhand in de regio. Als een aantal buitenlandse werknemers door een islamitisch fundamentalistische groep wordt vermoord, biedt het leger de monniken bescherming aan. Ze weigeren. Ondanks het toenemende gevaar, groeit de vastberadenheid onder de monniken om te blijven.

Des Hommes et des Dieux ging in première op het filmfestival van Cannes, waar het de Grand Prix won. In Frankrijk trok de film meer dan 3 miljoen bezoekers, lovende kritieken en won het zowel de Lumières Award als César Award voor Beste Film.


Tickets

Regulier: €12,50
Student/U-Pas/CJP: €10,-
Cineville: €0,-

Tickets zijn via deze pagina te koop of aan de kassa op locatie op de avond van de vertoning. Let op: er kan alleen met pin betaald worden. Online ticket gekocht met een kortingspas? Neem je pas mee; die willen wij graag nog even zien aan de kassa.

Tickets

Praktische informatie
Locatie: Diependaalsedijk 17, 3601 GH Maarssen
Deuren open: 20:00. Start film: 21:00

  • De ingang van de locatie bevindt zich aan de Diependaalsedijk 17 te Maarssen. Dit is ook het navigatieadres.
  • Beperkt aantal parkeerplekken, kom vooral lopend of met de fiets!
  • De vertoning vindt plaats op de schapenweide.
  • Stoelen zijn bij de ticketprijs inbegrepen.
  • Er is horeca aanwezig voor drankjes.
  • Bij slecht weer wordt op de dag van de vertoning om 14.00 uur het besluit genomen voor een eventuele verplaatsing van de voorstelling. Wij stellen je hiervan op de hoogte via de mail en de Facebook pagina van Hoogt on Tour. Indien de voorstelling niet door kan gaan vanwege de weersomstandigheden, dan wordt deze automatisch verplaatst naar vrijdag 13 september. Het ticket is dan geldig op deze datum. Er wordt geen geld gerestitueerd.

Over Buitenplaats Doornburgh
Aan de rand van Maarssen, een plek van rust en stilte. Buitenplaats Doornburgh aan de Vecht bestaat al sinds de 17de eeuw. Bijzondere aandacht gaat uit naar het klooster, priorij Emmaus. Daarnaast is Doornburgh een publiek toegankelijk park, tentoonstellingsplek, restaurant, artist-in-residence, scientist-in-residence, retraite, vergaderplek en podium voor lezingen en samenkomsten.

Over Cinema Buiten
Hoogt on Tour gaat naar buiten deze zomer! Met films rondom de thema’s reizen, miscommunicatie en conflict organiseren we met Cinema Buiten zeven openluchtvertoningen op zes unieke erfgoedlocaties in de stad en provincie Utrecht. Check de Cinema Buiten pagina voor het volledige programma.

Alle films