do 28 nov - 2019 donderdag 28 november 2019

CineArt – Borgman

De Nijverheid en Hoogt on Tour presenteren CineArt: eigenzinnige films gecombineerd met kunst-randprogramma samengesteld door kunstenaarscollectief De Nijverheid. Verwacht het onverwachte, het vreemde en het inspirerende! Met op donderdag 28 november: Alex van Warmerdam’s Borgman.

Over Borgman

Macabere, absurdistische thriller over Borgman, een vreemdeling die aanbelt bij een modernistische villa met de vraag of hij in bad mag. Eenmaal binnen blijkt hij niet van plan weer weg te gaan. Geholpen door wat handlangers ontketent hij een reeks gebeurtenissen die steeds bizardere vormen aanneemt, waardoor langzaam maar zeker de zorgvuldig opgerichte façade van de bewoners van de villa afbrokkelt.

Alex van Warmerdam’s Borgman was in 2013 de eerste Nederlandse film sinds achtendertig jaar die werd geselecteerd in de hoofdcompetitie van het filmfestival van Cannes. In Nederland won de film [aantal] Gouden Kalveren; voor Beste Actrice (Hadewich Minis), Beste Scenario en Beste Film.

Borgman // Alex van Warmerdam // Nederland // 2013 // Thriller // 113 minuten // Nederlands gesproken

Randprogramma
Marieke Heerema maakt of organiseert het randprogramma bij de filmavond van Hoogt on Tour. Zelf is zij theatermaker en zal zij theatrale interventies in de publieke ruimte creëren of andere kunstenaars vragen iets te doen dat aansluit bij de film. Dit zal altijd een associatie op de film zijn. Centraal bij het randprogramma is dat het los staat van de film en altijd gemaakt vanuit de eigen signatuur van de artiest. Kortom: laat je verrassen!

Bestel tickets

Prijs

Regulier: € 12,50
Student: €11,50
U-pas, CJP/Cultuurkaart: € 10,50
Cineville: € 3,-

Locatie

De Nijverheid, Nijverheidskade 15, 3534 AZ Utrecht

Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De locaties zijn onder meer Molen de Ster in Lombok, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Benieuwd naar al onze filmvertoningen? Houd onze Filmpagina in de gaten, schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram!

Alle films