do 18 jul - 2024 donderdag 18 juli 2024

All the Streets are Silent

Translate this page into English (google translate)

Black Soil Film Festival x Hoogt bij Beton-T

Just a group of friends and the birth of so many new things

Eind jaren 80 was nightclub Mars in New York de plek waar je moest zijn voor de nieuwste hiphopsounds. Tegelijkertijd werd skateboarding populair. Toen die twee culturen samen kwamen gebeurde er iets wat heel veel meer werd dan alleen een sport of muziekstroming. Er ontstond een nieuwe beweging met stijl, mode, popcultuur, videomakers en sociale veiligheid. Een subcultuur die verder gaat dan wiet roken, skate video’s kijken en hiphop luisteren. Deze documentaire laat zien waar en hoe de huidige skate- en hiphopcultuur is ontstaan.

In de docu All the Streets are Silent kijken we terug naar deze periode in the 80s & 90s en zien we ”just a group of friends and the birth of so many new things”.

Stap in de nostalgische flow van deze film en laat jou en je vrienden inspireren.

Philip Powel van het Black Soil Film Festival zorgt voor de beste beats en Noleca Radway, in de jaren 90 zelf opgegroeid in New York, zorgt voor een goed verhaal rondom deze film.

Black Soil Film Festival

Black Soil Film Festival ontstond in 2003 in Rotterdam en was het eerste hiphopfilmfestival van Europa. Inmiddels omvat het de bredere reikwijdte van de zwarte cultuur te omvatten. Het is een viering van de Afrikaanse diaspora, die centraal staat in de opkomende zwarte Europese kunstbeweging NOW!

Na programma’s in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam landt het festival nu ook in Utrecht op Beton-T.

Noleca Radway

Noleca Radway groeide op in de Bronx in de jaren negentig. Ze is de oprichter van Queer Media, een familieproductiebedrijf gespecialiseerd in audio- en visuele kunst gemaakt met een Black Queer-lens. Noleca is een producent, opkomend strateeg, docent, spreker, schrijver, scenarioschrijver, presentator en regisseur. Ze maakt de progressieve opvoedingspodcast Raising Rebels en is ook de voormalige uitvoerend directeur van de Brooklyn Free School.

Het vermogen om verbanden te leggen tussen mensen, filosofieën en dimensies beschouwt ze als haar persoonlijke superkracht. Ze schrijft dit toe aan het feit dat ze een in de Bronx opgegroeide, eerste generatie Black-Jamaicaan, vrouw, moeder, leraar, opvoeder en Octavia Butler-fan was. Ze woont nu in Amsterdam met haar partner en hun drie kinderen.

Philip Powel aka Phil Peoples

Philip Powel is oprichter van Rotterdamse Jazzclub BIRD. Met zijn liefde voor muziek toert hij van Ibiza tot Indonesië, Australië en Zuid-Amerika. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn roots (funk, soul en jazz), en uit hiphop en uit dance.

Hoogt bij Beton-T

Volgend jaar openen wij op Beton-T twee splinternieuwe filmzalen, waardoor het experimentele stadsplein van Utrecht nog bruisender wordt. Beton-T, gelegen naast Vechtclub XL in de wijk Zuidwest, strekt zich uit over 3600 m2. Hier krijgen mensen de vrijheid om een eigen, wild variërend programma te organiseren, van boulderen tussen de bomen tot multidisciplinaire optredens, skaten, exposities, dansen en gezelligheid aan de bar. En binnenkort elke dag films!

Blijf onze updates volgen en mis niets van deze spannende nieuwe stappen.

Dit najaar zullen we in samenwerking met QFFU, Black Soil Film Festival, FAAM, Studio Camera en de Vechtclub al drie evenementen op deze geweldige locatie organiseren.

16 augustus 20:30
All the Streets are Silent | Black Soil Film Festival x Hoogt
koop nu kaarten

5 september 20:30
Queer Horror Shorts | Queer Film Festival x Hoogt
info volgt

21 & 22 september 20:00
[re]Productie | FAAM x Studio Camera x NFF x Hoogt
koop nu kaarten

Alle films