di 27 nov - 2018 dinsdag 27 november 2018

Voorpremière Fanny & Alexander – ‘t Hoogt en ik

Fanny & Alexander is een prachtige klassieker van Ingmar Bergman die digitaal is gerestaureerd door EYE filmmuseum. Voormalig filmprogrammeur van het Nederlands Film Festival én trouw bezoeker van ’t Hoogt Herman de Wit komt de film inleiden. 

Bergman roept de wereld op van de gegoede burgerij in de vroege twintigste eeuw, in een film die vrolijk, dreigend en spannend is. Een actrice, rond 1900, die weduwe is van een provinciale schouwburgdirecteur en zakenman, ruilt haar rumoerige en welgestelde zwerversbestaan in voor een huwelijk met een predikant die zijn emotionele impotentie verhult met gelijkmoedig autoritair optreden en een ascetisch georganiseerd huishouden. Naast deze voorpremière vertonen we deze klassieker uit 1982 vanaf 20 december.

De film ontving vier Oscars waaronder die van beste buitenlandse film. Met dit warme pleidooi voor levenslust en verbeeldingskracht maakte Bergman een einde aan zijn veertigjarige carrière als filmregisseur. Hij bleef echter wel televisiefilms schrijven en regisseren. Fanny en Alexander was oorspronkelijk een vierdelige miniserie voor televisie van in totaal 312 minuten. Wij vertonen de bioscoopversie (189 minuten) in een nieuwe, gerestaureerde kopie.

Deze film heeft een pauze en voor deze film geldt onze lange film toeslag van 1,-.

’t Hoogt en ik
De hele maand december vieren wij het afscheid van onze locatie in de binnenstad. Samen met iedereen die ons een warm hart toedraagt halen wij herinneringen op met films, lezingen, muziek, een expositie, diverse rondleidingen en nog veel meer.

’t Hoogt On Tour
In 2019 gaan wij On Tour en op diverse locaties in de stad films vertonen. Voor specifieke doelgroepen selecteren en programmeren wij unieke films, documentaires en klassiekers. De eerste On Tour-locaties zijn al bekend: ZIMIHC Stefanus, De Metaal Kathedraal en binnenkort komt daar ook een locatie in het Werkspoorkwartier bij.

Alle films