ma 31 okt - 2022 maandag 31 oktober 2022

Totem

Totem is de openingsfilm op Cinekid Festival 2022 en de eerste jeugdfilm van Sander Burger (De veroordeling). Ama moét haar vader vinden en krijgt hierbij onverwachte hulp van haar totemdier: een gigantisch stekelvarken. Totem is een spannend en actueel verhaal en zit bomvol fantasierijke elementen en een sterk vrouwelijk hoofdpersonage.  

 

De elfjarige Ama woont met haar familie al haar hele leven in Rotterdam. Toch is besloten dat ze terug moeten naar Senegal maar Ama voelt zich helemaal Nederlands. Ze is een fanatieke zwemster en samen met haar beste vriend Thijs brengt ze heel wat uren door in het zwembad. Ze droomt ervan ooit net zo goed te worden als Ranomi Kromowidjojo. Op een avond worden haar moeder en broertje Abi gearresteerd. Ama weet uit handen van de politie te blijven en gaat op zoek naar haar vader die nachtdienst heeft. Zo begint haar zwerftocht door Rotterdam, waarbij ze onverwacht gezelschap krijgt van een gigantisch stekelvarken. Intussen komen Ama’s beste vriend Thijs en zijn klasgenoten ook in actie.  

Totem is de eerste jeugdfilm van Sander Burger (De veroordeling). Hij vindt het belangrijk om kinderen op een toegankelijke manier in aanraking te brengen met volwassen thema’s, zoals hier de dreigende uitzetting van een Senegalees gezin. 

Alle films