ma 24 jul - 2023 maandag 24 juli 2023

Small, Slow But Steady

Small, Slow but Steady is een intiem portret van een eigengereid persoon op zoek naar wilskracht om te boksen. Een film van Shô Miyake als diepgaande meditatie over doorzettingsvermogen. De film won de Jury Award van CinemAsia Festival 2023.

Deze film zie je vanaf 20 juli bij Hoogt in Bieb Neude.

Keiko heeft maar één droom. Ze wil professioneel bokser worden. Daar traint ze heel hard voor en met een toegewijde coach komt ze een heel eind. Wanneer haar vertrouwde boksclub dreigt te sluiten vanwege de pandemie en de kwakkelende gezondheid van haar coach, maakt een angst zich meester van Keiko. Haar grootste obstakel blijkt niet haar volgende gevecht, maar om zichzelf en haar drijfveer te begrijpen.

Small, Slow but Steady is een intiem portret van een eigengereid persoon op zoek naar wilskracht om te boksen. Regisseur Shô Miyake baseerde zijn film losjes op de autobiografie van Keiko Ogasawara, de eerste professionele vrouwelijke bokser met een gehoorbeperking in Japan. Zijn op prachtig 16mm geschoten karakterstudie werd door Kinema Junpo uitgeroepen tot beste Japanse film van 2022 en won CinemAsia’s Jury Award in 2023.

Alle films